Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Unieke expositie Italiaanse kunstenaar Simon Pasini in Beetsterzwaag

Van 25 november tot en met eind januari 2012 kan je Italiaanse topkunst in het mooie Friese dorp Beetsterzwaag bewonderen. Op de expositie toont Galerie Terbeek namelijk schilderijen van de befaamde Italiaanse kunstschilder Simon Pasini (1976).

Deze jonge meester won diverse internationale prijzen en geniet ook bekendheid door zijn imponerende fresco’s in de stijl van Gian Battista. In zijn schilderijen is zijn voorkeur voor alledaagse taferelen te zien waarbij ook het karakteristieke lichtspel een grote rol speelt. Pasini werkte en exposeerde eerder onder andere in Italië, Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten.

Als geen ander weet hij een sfeer op te roepen, het gevoel te geven dat men zelf deel uit maakt van het schilderij, de meeste schilderijen zijn als het ware taferelen uit de dagelijkse werkelijkheid. Opvallend is ook zijn enorme veelzijdigheid aan onderwerpen.

Op de foto zie je “The last train” 50 x 100 cm, olieverf uit 2011. Meer werk van Pasini via deze link
Meer informatie bij Galerie Terbeek www.galerieterbeek.nl  Let op de vakantiesluiting van de galerie: 1 t/m 12 januari 20124 reacties

 1. Ik ben persoonlijk erg gecharmeerd van deze kunstenaar. Hij pakt elementen uit het alledaagse moderne maar ook klassieke Italie, en zet ze in een paar nonchalante maar toch gedetailleerde vegen op een doek. Ik ben zelf al in het bezit van een werk van hem en kan zeggen dat de details en warmte blijven verrassen. Onbegrijpelijk dat hij in Nederland nog zo onbekend is!

  1. Sono d’accordo con Cristiano.Pasini fa parte della nuova generazione dei grandi artisti internazionali di questo momento.
   Pasini,simbolo di modestia, affidabilitá come persona e carattere.
   Siamo amici,anzi veramente amici!!.

   youtube: Francesco Arriu in : É Passato Tanto Tempo

 2. Ciao Simon,
  la motra mostra a Beetertswaag ha fatto un grande successo!!
  Piú di 700 persone!!.Non hai avuto critiche ma soltanto amirazione per le tue splendide opere!!.
  Tanti ospiti non hanno avuto la possiilitá di avvicinarti inquanto eri occupato con le interviste ecc. .La tua signora ed il bambino sono stati degni della situazione.Complimenti!!.
  I clienti hanno aquistato quasi tutte le tue opere e prelevate subito.
  Dovrai lavorare sodo per gennaio;la nuova mostra a Gennaio ti aspetta.Servono nuovi quadri!.
  Problema di lusso!!.Bravo!!.
  La giornata di questo evento,é stata su tutti punti di vista,magnifica e piena di soddisfazioni.La musica poi ha creato qualcosa in piú.
  Bravo Simon Pasini!!!.Noi italiani siamo orgogliosi in questo momento particolare, di avere questo piccolo grande grande artista!!
  Simon,i miei figli o fam. ti hanno aprezzato come artista e soprattutto come persona con una tua fam..degna di un grande artista!!
  Francesco Arriu
  http://www.artecucina.nl
  youtube:francesco arriu in :É passato tanto tempo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button