Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Unieke bronzen beelden San Casciano te zien in Napels

Het was een unieke vondst eind 2022 in de oude thermen van San Casciano in Toscane. Kenners noemen het een van de belangrijkste archeologische opgravingen in Italië aller tijden. De beelden zijn op tournee. Nu zijn ze tot en met 30 juni te zien in Napels.

De tentoonstelling met de titel Gli Dei Ritornano (De terugkeer van de goden) kan je zien in het Nationaal Archeologisch Museum van Napels (MANN). De beelden uit de periode tussen de tweede eeuw voor Christus en de eerste eeuw na Christus, waren perfect geconserveerd in de modder van het badhuis. Het zijn beeldjes van de goden Apollo en Hygieia maar ook van keizers. De ontdekking wierp een heel nieuw licht op de relatie tussen de Etrusken en de Romeinen.

Tickets en openingstijden via de website van het museum.

Museo Archeologico Nazionale

Het Museo Archeologico Nazionale is niet het eerste de beste maar een van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Al in 1777 werd het gebouw een museum en vanaf 1860, bij de eenwording van Italië, werd het uitgeroepen tot Nationaal Museum. In het museum zijn onder andere veel vondsten uit Pompeï en Herculaneum te zien..

Unieke bronzen beelden gevonden in Toscane
Unieke bronzen beelden San Casciano te zien in Napels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button