Italiaanse modeNieuwsStile Italiano

Uniek: Ivo Niehe met TV Show op bezoek bij modekoning Valentino

In de TROS TV SHOW van zondag 9 maart is Ivo Niehe thuis bij modekoning Valentino (uw weet wel, van de jurk van Maxima) in Londen. Een zeldzaamheid, want de Italiaanse couturier, die niet voor niets ‘de laatste keizer’ wordt genoemd, geldt als onbenaderbaar. De beelden van de eindeloze ruzies met Giancarlo Giammetti, de man met wie hij zijn imperium opbouwde en de liefde van zijn leven, zijn veelzeggend. Samen wonen en trouwen hebben de mannen nooit gedaan. Als Ivo in Giancarlo’s -ook al majestueuze onderkomen- vraagt naar hun relatie vertelt hij over de woede-uitbarstingen en de eigengereidheid van de man voor wie hij zich zijn leven lang heeft weggecijferd.

Giancarlo Giammetti en Valentino Garavani
Giancarlo Giammetti en Valentino Garavani

Valentino Garavani

Valentino Garavani (Voghera, 1932) kreeg de mode met de paplepel gevoerd, als kind van welgestelde ouders. Als kind droeg hij al keurige jasjes, kasjmieren truien en op maat gemaakte schoenen. Op 17-jarige leeftijd verhuisde hij naar Parijs voor zijn eerste modebaan: de ontwerpafdeling van Jean Desses. Vier jaar later begon hij zijn eigen modehuis in Rome en sindsdien bleef hij trouw aan zijn signatuur.

Het werk van Valentino wordt nog altijd gekenmerkt door een klassieke, elegante lijn, vaak in felle kleuren, maar zijn lievelingskleur is nog altijd rood.
In 2000 ontving hij de Lifetime Achievement Award bij de uitreiking van de prijzen van de Council of Fashion Designers of America.De grote meester hing zijn potlood en papier in 2008 aan de wilgen.

In 2012 werd het modehuis verkocht aan de koninklijke familie van Qatar voor 700 miljoen euro.  Het bedrijf was daarvoor in handen van een investeringsmaatschappij.

Modefans moeten beslist even een kijkje nemen op de mooie website van het huis; www.valentino.co
Ook zeer de moeite waard, het Virtueel museum van Valentino, een digitale walk-inn closet!

Zondag 9 maart, Nederland 1, 21.20 uur

Een reactie

  1. Hallo,

    Ik zoek de soundtrack die ze in het begin afspreken als de show begint met de rode jurken…. mooie klassieke soundtrack… heeft iemand de titel daarvan?

    Mvg Davidos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button