NieuwsUmbriëVakantie

Umbriefans opgelet; Ryanair nu ook vanaf Weeze naar Perugia!

Umbrië, de groene parel in het midden van Italië is een vakantie meer dan waard. Vliegen vanuit Nederland was alleen nooit echt handig. Dat moest naar Rome of Ancona en dan was het met de (huur) auto nog best een stukje. Laat staan als je vanuit Nederland ging rijden. Daarom streden onder andere Nederlandse ondernemers in Umbrië jarenlang voor een low-cost vlucht vanuit Nederland naar het vliegveld van Perugia.

De landingbaan van San Egidio Airport in Perugio Umbrië
De landingsbaan van San Egidio Airport in Perugia Umbrië

Duizenden handtekeningen later is het doel niet voor de volle 100% geslaagd maar de missie willen we toch een succes noemen. Ryanair gaat namelijk vanaf 1 juli 2014 vliegen vanaf het net over de Nederlandse grens gelegen vliegveld van Weeze. Overigens kon er al langer vanaf Charleroi in België met Ryanair naar Perugia gevlogen worden.

Umbrië kent vele schoonheden waarvan de natuur er een van is. Verder vind je er wereldberoemde kunststeden als Assisi en Perugia, een fraai meer van Trasimeno voor familievakanties en tot slot worden er het hele jaar tal van culinaire en culturele festivals georganiseerd.

Meer over low-cost vluchten naar Italië.

UPDATE 2017

Inmiddels heeft Ryanair de vluchten van en naar Weeze helaas weer geschrapt.

UPDATE 2020

Transavia vanuit Rotterdam naar Perugia in Umbrië. Lees meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button