algemeenNieuwsUmbriëVakantie

Umbrië: de kunst van het leven

Umbrië is goed voor je hart, want in Umbrië adem je de kunst van het leven. Een kunst die de kwaliteit van leven verbindt met de liefde voor de natuur. Een kunst die het ontdekken van heerlijke wijnen en eten uit deze streek verenigt met culturele evenementen van internationaal niveau. Umbrië bezoeken betekent dat je het jezelf gunt om je open te stellen voor alle emoties die je tijdens je vakantie in het groene hart van Italië beleeft, ondergedompeld in natuur en welzijn.

De ervaringen die onze provincie te bieden heeft, zijn niet alleen gebaseerd op ontspanning en vrijheid. De meer dan twee miljoen toeristen die elk jaar naar Umbrië komen om de prachtige middeleeuwse burchten te bewonderen, en weten dat je kennis maakt met de charme en de kracht van eeuwenlange geschiedenis. Verder kun je met eigen ogen de monumenten, kerken en gebouwen bekijken. De unieke architectuur van deze gebouwen is maar op weinig andere plekken te vinden.

Ongerepte natuur, eeuwenoude tradities

Alles wat Umbrië te bieden heeft, de architectuur, de gebouwen, Made in Umbria, wordt omgeven door schitterende natuur. De inwoners van Umbrië zijn nauw verbonden met hun ongerepte natuur en ze zijn er zuinig op. Het bewijs hiervoor zijn de eeuwenoude tradities, die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Deze tradities bepalen niet alleen de zeer goede kwaliteit van de streekproducten uit Umbrië. Van kaas tot worst, van wijn tot olijfolie en ook saffraan, truffel, peulvruchten en zoetigheden. Het is ook de basis voor schitterende ambachtelijke producten, zoals het keramiek uit Deruta. Een derde van de nationale productie van al het keramiek wordt sinds 1282 in deze stad gemaakt, volgens de maatstaven die toen golden.

Cultuur

De schoonheid van deze regio creëert een sfeer waarin cultuur de kwaliteit van leven inspireert. Je proeft de magie van de kunst, de muziek en creativiteit van Umbrië. Een wereld die bestaat uit talloze theaters en evenementen in de openlucht. De laatste jaren zijn er grootse culturele evenementen ontstaan die van Umbrië een van de meest aantrekkelijke en bezochte provincies van ons land maakt. Een van de voorbeelden is het Festival ‘i Due Mondi’ (de twee werelden), in 1958 een initiatief van Maestro Gian Carlo Menotti. Hij had een droom om kunst in al zijn verschijningsvormen te vieren, en maakte van Spoleto een ontmoetingsplaats van Amerikaanse en Europese culturen met wereldfaam.

Umbria Jazz

Umbria Jazz wordt sinds jaar en dag beschouwd als het belangrijkste Italiaanse jazz evenement. Tegenwoordig onder leiding van de voorzitter, de legendarische Renzo Arbore. Het festijn vindt jaarlijks plaats in het historisch centrum van Perugia. Hier is de hele geschiedenis van de jazz voorbijgekomen: van Dizzy Gillespie tot Sarah Vaughan, van Art Blakey tot Stan Getz, tot aan Chet Baker, Lee Konitz, Carla Bley en Keith Jarrett. De afgelopen editie was een groot succes met optredens van o.a.: Prince, B.B. King, Chick Corea en Gilberto Gil. Umbrië is de perfecte combinatie van gezelligheid, cultuur, natuur en de kunst van het leven. Een unieke provincie in zijn soort, een plek om te bezoeken en te leren kennen… We zien uit naar uw komst!

Agenda Umbrië
• Eurochocolate in Perugia . het belangrijkste Italiaanse chocolade evenement. Meer info.
• Umbria Jazz Winter, in Orvieto . Meer info. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button