FilmKunst, film, muziekNieuws

Tweede seizoen misdaadserie Gomorra op DVD

Dinsdag 4 oktober komt het tweede, twaalfdelige seizoen van Gomorra uit op DVD en Blu-ray. De misdaadserie over de Napolitaanse Camorra is een wereldwijd succes en in Italië waren de kijkcijfers van het tweede seizoen met 1,3 miljoen hoger dan ooit.

De film uit 2008 die de basis is voor de serie deed Italië op haar grondvesten schudden. Niet eerder werden de gevolgen van de Napolitaanse maffia zo hard en realistisch in beeld gebracht. Regisseur en scenarioschrijver Matteo Garrone vertaalde het geruchtmakende boek van Roberto Saviano naar film. Op basis van deze film werd een serie gemaakt die de VPRO begin dit jaar uitzond.

Over de Camorra

Tweede seizoen misdaadserie Gomorra op DVD

De serie gaat over het reilen en zeilen van de Camorra, de maffia in Napels, verteld vanuit het perspectief van de 30-jarige Ciro. Ciro is de trouwe rechterhand van godfather Pietro Savastano en mentor van diens zoon Gennaro, die allesbehalve klaar is om zijn vader op te volgen aan het hoofd van de organisatie. Wanneer Pietro bij een nutteloze wraakactie verschillende leden van zijn eigen clan opoffert, breekt er iets in Ciro. Hij vertrouwt zijn baas niet langer. Als Pietro vervolgens in de cel belandt, ziet Ciro de kans schoon om chaos te zaaien en een machtsstrijd te ontbinden. Hij komt lijnrecht tegenover de Savastano’s te staan en ontketent zo een bloedige bendeoorlog die zich uitspreidt over heel Napels.

Deel 2

Met de ontsnapping van godfather Pietro Savastano uit een gevangenisbusje en de aanslag van zijn voormalige rechterhand Ciro op Pietro’s zoon Genny lijkt er een einde gekomen aan de alleenheerschappij van Savastano. Ciro ‘de Onsterfelijke’ staat klaar om met zijn vroegere rivaal Salvador Conte de macht te grijpen. Op een toneel vol haat, liefde en wraak zijn Pietro, Genny, Ciro en Conte de vier hoofdrolspelers. Maar dan betreden twee vrouwen hetzelfde bloederige strijdperk om hun deel van de macht over Napels op te eisen. Wat volgt is een gewelddadig steekspel vol list en bedrog.

Tweede seizoen misdaadserie Gomorra op DVD

Tweede seizoen misdaadserie Gomorra op DVD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button