Nieuws

TV Zender Rai Uno terug bij KPN en Ziggo

Goed nieuws voor alle Italianen in Nederland en Italië-liefhebbers; de Italiaanse zender RAI Uno is weer in Nederland te zien! Na KPN kan je nu ook weer bij Ziggo genieten van het nieuws en de typisch Italiaanse TV-shows, films en dramaseries. 

Vorig jaar schrapten alle kabelbedrijven en KPN de Italiaanse publieke omroep uit het aanbod. In ruil kwam er de volgens velen minder interessante zender Mediaset Italia voor terug. Het had te maken met het uitzendverbod op bepaalde programma’s buiten de landsgrens van Italië. Het leidde tot flink protest. Zo kreeg Ziggo kreeg meer dan 1.600 handtekeningen aangeboden om de zender te behouden.

KPN Kanaal 75

tv-zenders-italiaans-kpn-ziggo

De Italiaanse vertegenwoordiger van RAI Uno, Andre Vroegindeweij, heeft overuren gedraaid met prima resultaat. KPN begon 1 juli al met het opnieuw doorgeven van de zender op kanaal 75 van ‘KPN Interactieve TV’. De lobby van de TV-kijker heeft misschien ook effect gehad want de zender neemt weer de plaats in van Mediaset Italia, een van de commerciële zenders van Silvio Berlusconi. Mogelijk wordt de zender binnenkort ook in HD kwaliteit doorgegeven, daar over wordt nog gepraat.

Italiaanse zenders bij Ziggo

Ziggo reageerde snel op KPN. Per 1 september 2016 zijn er maar liefst zes Italiaanse TV-zenders te zien, waaronder RAI Uno. Hiervoor moet je wel de zogenaamde ‘Horizon TV mediabox’ hebben en je moet even naar een speciale app met de afstandbediening. Die ‘app TV Italiano’ laat vervolgens de zenders Rai Uno, Rai Due, Rai Tre, Rai Storia, Rai News 24 en Mediaset zien. Overigens kan je de zenders alleen via de app op de TV zien, niet op de de smartphone of tablet zoals bij andere zenders wel kan.

Delta Kabel

Het kleine kabelbedrijf Delta ging de grote spelers begin dit jaar al voor.

Bekijk via deze link de programmering van de Italiaanse zenders die in Italië zelf te zien zijn.

5 reacties

 1. Helaas zijn de zenders nog steeds niet te zien bij Ziggo. Klantenservice weet nog niet wanneer het wel gaat gebeuren.
  Er is wel een goedwerkende HD app (0,99) voor iPad waarop je in ieder geval Rai Uno en nog enkele Italiaanse zenders kunt zien.

  1. Hartelijk dank voor uw reactie en dank voor de tip. Bij KPN is Rai Uno in ieder geval wel weer te zien. Zodra we meer weten van Ziggo melden we dat.

 2. De iPadapp die ik voor 0,99 had gedownload werkt helaas niet voor Rai 1. Wel enkele andere zenders.
  Via deze link: mobile.cloud-tiva.net zijn veel Italiaanse zenders te zien, ook Rai 1 2 3 ( klik op annuleer, niet op ok)

 3. Op Rai 1 laten ze buiten Italië (dus in Nederland) geen films meer zien!
  Wanneer er een film komt, zetten ze het beeld vroeg of laat op zwart.
  Deze vervelende feit moet je goed beseffen voordat je Rai 1 aanschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button