NieuwsSiciliëVakantie

Tururi Tours slaat brug tussen culturen

Het verhaal komt u bekend voor. Italian boy meets Dutch girl. De aantrekkingskracht is van alle tijden. Zo gebeurde het ook Mario Gorgone. Als twintiger, geboren en getogen in Palermo, wilde de jonge Siciliaan de wijde wereld in, zijn horizon letterlijk verbreden. In Amsterdam belandde hij voor studie, lang wilde hij niet blijven. Dat werd uiteindelijk 7 (?) jaar, want hij ontmoette Marian…

En dan komt voor alle  bi-laterale stellen steevast de vraag; “Waar gaan we echt wonen?” Mario zag een kentering op Sicilië, het toerisme begon te groeien, mede door de betere verbinding door de lucht. Tot die tijd gingen slechts enkele Nederlanders naar het eiland. Mario wilde de Hollander het echte, authentieke Sicilië laten zien. Met een duidelijke missie voor ogen werd Tururi Tours geboren.

Marian ging mee en zeg nou zelf; 22 graden in november, blauwe zee, pure overweldigende natuur met daarbij zwaardvis, cannoli en pistache noten. Wie zegt dan nee? Samen kregen ze drie kinderen die dicht bij de natuur opgroeien. Iets terugdoen voor je land met respect voor cultuur en natuur, dat is de filosofie van Tururi.

Rondreizen op maat 

Il Giornale spreekt Mario over zijn reizen en gasten. Gasten die meestal geen strandgangers zijn, al weten ze dan niet wat ze missen is onze eigen ervaring. “Nee, onze klanten zoeken cultuur, natuur en de authentieke Siciliaanse keuken. Ze willen het eiland echt leren kennen, contact met de bevolking, dingen doen die je zelf niet zo snel zou regelen”,  aldus Mario. Hij noemt het voorbeeld van overnachten in unieke dorpjes, bovenop de berg die je niet in de grote reisgidsen tegenkomt. Mee met de herders de omgeving verkennen, zelf Ricotta maken. Stuk voor stuk unieke ervaringen die niet door de grote reisbureaus worden aangeboden.

Een van de unieke accomodaties bij Cefalu op Sicilië
Een van de unieke accomodaties bij Cefalu op Sicilië

Gorgone: “Ik werk niet met grote hotels. Daar gaan de mensen op in de massa. Ik zoek kleinschalige bijzondere accommodaties die van een rondreis iets speciaals maken, want voor de meeste gasten maken we een reis op maat. Ook steun ik op deze manier de locale economie en niet de grootaandeelhouder in misschien wel Quatar. Voor de huurauto’s werk ik alleen met locale verhuurders. Dat is mijn bijdrage om mijn geboortegrond verder te ontwikkelen”

Once in a lifetime ervaring

Heel speciaal is onze bed & breadfast, of beter gezegd Boat & Breakfast. Je kan namelijk op onze boot slapen die in de haven van Palermo ligt, vlakbij ons huis. Op de boot werden we meteen verliefd toen een vriend de foto’s heel toevallig een keer liet zien. Omdat er andere gegadigden waren heb ik via een krakkemikkige internetverbinding op de veerboot van Palermo naar Genua meteen het aankoopbedrag overgemaakt. De boot lag namelijk in Nederlands water en vaart ook nog steeds onder Nederlandse vlag.

Op zeilreis met de Hollandse Zephyr in Sicilië
Op zeilreis met de Hollandse Zephyr in Sicilië

Je kan niet alleen een unieke overnachting boeken maar ook een dagje varen met een professionele schipper. Echte zeilfans kunnen een week op pad. Dan vaar je bijvoorbeeld langs de Eolische eilanden met het magische vulkaaneiland Stromboli. Mario vertelt: “Als de avond valt drinken we een aperitivo en als het echt pikkedonker is varen we zachtjes langs het eiland. De vulkaan spuwt meestal om het kwartier helrode en gele lava. Dat is in het donker, met de stilte van het water en het onheilspellende geroffel en gedonder van de uitbarsting echt een ongelofelijke ervaring. Hèt hoogtepunt van veel gasten, een ‘once in a lifetime’ !”

De weergaloze natuurshow die de vulkaan Stromboli gratis geeft
De weergaloze natuurshow die de vulkaan Stromboli gratis geeft

Kindjes op de fiets

Met de drie kinderen, het dagelijkse leven in Palermo en het weekendhuisje op het platteland komt de term La Dolce Vita snel bij ons op.  “Zijn jullie als gezin, inclusief Marian nu helemaal Italiaans of is er nog wat uit de Lage Landen blijven hangen, willen we daarom weten. Gorgone: “Buiten het feit dat we netjes ons afval scheiden, iemand moet het goede voorbeeld geven nietwaar, brengen we onze kinderen op de fiets naar school. En dan staan de mensen wel even te kijken hoor!” Daar kunnen we ons iets bij voorstellen. Il Giornale reed in alle Italiaanse steden en stelt dat de dynamiek in Palermo zonder twijfel het meeste fascinerende was, als u begrijpt wat we bedoelen…

www.tururi.org

Groepsreizen Sicilië

Exclusieve Groepsreis Sicilië
Ontdek dit sprankelende eiland en bewonder de vele bezienswaardigheden van Sicilië tijdens een tussen natuur en cultuur perfect uitgebalanceerde groepsreis.
Het zeer complete programma bestaat uit een combinatie van bezoeken aan bijzondere plekjes met eigen reisbegeleider en vervoer, en bovenal gezellige momenten waarbij de groep echte Sicilië leert kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button