FlorenceMilaanNieuwsRegio'sRomeStedenVakantieVerona

Tulpen plukken populair in Italië

Een bosje tulpen plukken van het veld. De Italianen zijn er dol op en al helemaal nu Pasen nadert. Het begon in Milaan met de Nederlander Edwin Koeman en zijn partner Nitsuhe Wolanios. Hij plantte vijf jaar geleden 250.000 tulpen van 183 rassen vlakbij Milaan, het eerste tulpenveld in Italië! Het werd een grote hit en kreeg veel navolging.

Er komen genoeg Italianen naar de Keukenhof maar Edwin Koeman wilde ze in 2016 graag de lange reis besparen. Bezoekers mochten zelf een bosje afsnijden voor een luttele één euro vijftig. Het kreeg enorme media-aandacht. Tulipani Italiani heet het project. Het was toen uniek in het land.

Edwin Koeman en zijn partner Nitsuhe Wolanios.

28 maart opende het grote veld dit jaar. Nu in het nabij Milaan gelegen Arese, nadat de eerste twee edities in Cornaredo waren. De Italianen kunnen, met de nodige Coronamaatregelen, kiezen uit 370 duizend bollen en 450 rassen op twee hectare grond. Het feest duurt maximaal zes weken maar de pret kan al eerder over zijn als de temperatuur te hard stijgt. Meer info op www.tulipani-italiani.it.

Tulpenpark in Florence

Emmertje mee en plukken maar

Ook het tulpenpark in Florence werd 28 maart geopend. Na een proef vorig jaar staan de bollen nu in bloei in het Parco del Mensola. Een heilige plek van de Etrusken. Ter ere van die Etrusken bloeien de bollen in de vorm van een tempel. Op die manier komt de geschiedenis tot leven, aldus organisator La Tribù della terra. Verder is er meer aandacht voor de bijzondere geschiedenis van de plek en informatie over de tulp. Het idee van de parken ontstond toen tijdens de lange en strenge lockdown vrijwilligers bosjes bloemen aan kwetsbare inwoners brachten. De initiatiefnemers willen op nog veel meer plekken in Florence bollen planten.

Ook hier is de toegang gratis en mag je een bosje afsnijden voor maar 1 euro.

Tulpen in Rome

Het Tulipark in Rome ging 19 maart al open. Bezoekers stonden te trappelen om de 360 duizend tulpen van 105 rassen te bewonderen. De zwarte tulp roept het meest tot de verbeelding volgens de Italiaanse pers. Bezoekers mogen met een emmertje in de hand een eigen kleurenpallet kiezen. Wie weet komt de paus ook even langs! Die is dol op bloemen zoals je weet. 19 april sluit het park weer. Het park ligt aan de Via dei Gordiani 73, niet heel ver van het centrum. Met de fiets ben je er vanaf station Termini in 20 minuten.

Meer informatie op www.tulipark.it

Tulpen in Verona

Parco Sigurtà is een schitterend park in de buurt van Verona. Het is een leuke dagtrip, ook voor kinderen, als je aan de zuidkant van het Gardameer verkeert. In het voorjaar bloeien er tulpen. Tulipanomania noemen ze het. Het zou na de Keukenhof het grootste tulpenfeest van Europa zijn. Het park kreeg al vele prijzen. Het ging al op 7 maart open en dat blijft het ook tot 7 november. Dit grote park is helaas niet gratis en je mag er niet plukken. Meer informatie www.sigurta.it

Meer parken en tuinen in Italië

Lees meer verhalen op onze site over de mooiste parken en tuinen in Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button