Italiaanse liefdeItalië en maatschappijNieuwsStile ItalianoTrouwen in italië

Transgender man trouwt met transgender vrouw

Dit weekend trouwde Maura Nardi en Emanuele Loati in het kleine stadje Recanati in de regio De Marken. Maura werd geboren als Mauro en Emanuele als Adriana. Beiden ondergingen ze een geslachtsverandering.

Van een geslachtsverandering meer of minder kijken we niet meer op, zelfs niet in Italië. Maar als wat ooit een hij was trouwt met wat ooit een zij was, is dat wel nieuws. De 36-jarige Emanuele Loati is sinds kort een heer en de als jongetje geboren Maura Nardi van 41 lentes is sinds een paar jaar een dame. De twee zijn tot over de oren verliefd en besloten vorig jaar in het huwelijksbootje te stappen. Bijzonder naast het lengteverschil is ook nog eens dat Maura blind is.

Maura werkt bij de gemeente en is te horen op de lokale radio. Emanuele werkt in de kantine van een bejaardentehuis. Hij komt oorspronkelijk uit Roemenië. Het stel ontmoette elkaar vier jaar geleden in een transgender Facebookgroep. Hun transitieproces was toen al enige tijd aan de gang.

Transgender man trouwt met transgender vrouw

Ten overschouw van 70 vrienden en familieleden legden de huwelijksbeloften af. “Open je geest en laat je niet weerhouden door angst”, lieten de twee weten in de pers. De burgemeester van Recanati klapte mee voor het kersverse bruidspaar. “We zijn een stad van cultuur en staan open voor alle maatschappelijke veranderingen”.

Trouwen in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button