Kunst, film, muziekNieuws

Toscane-Umbrië markt bij opening Etrusken tentoonstelling (gratis toegang)

Op vrijdag 14 oktober is er ter gelegenheid van de opening van de dubbeltentoonstelling Etrusken; Vrouwen van Aanzien – Mannen met macht, van het Rijksmuseum van Oudheden en het AllardPierson Museum, een Toscane-Umbrië markt in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De markt vindt plaats tussen 12.00 en 17.00 uur en is gratis te bezoeken. Na afloop kunt u de tentoonstelling bezoeken.

Iedere Italiëkenner weet dat de Etrusken, die leefden in een gebied tussen de rivieren de Arno en de Tevere, een zeer belangrijke rol hebben gespeeld in deze regio’s (inclusief een gedeelte van Lazio ). De tentoonstelling in het Allard Pierson Museum in Amsterdam en het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden geven een markant beeld van deze beschaving. Op de openingsdag van de expositie organiseert Maestro Events in samenwerking met een twaalftal deelnemers, een Toscane-Umbrië markt in de grote Tempelzaal. Als bezoeker beleeft u dus niet alleen de cultuur en smaak van toen, maar ook die van nu. De markt met allerhande producten en lekkernijen uit het hedendaagse Toscane en Umbrië is gratis toegankelijk. Daarna kunt u tegen de expositie te bezoeken. Informatie over entreeprijzen via deze link.

De markt is geopend op 14 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur. Vanaf 19.00 uur is er een besloten bijeenkomst voor een exclusief gezelschap van genodigden. Het team van Maestro Events verwelkomt u graag op 14 oktober in Leiden. Meer informatie: www.maestro-events.nl

Korting op toegang tentoonstelling
Ontvangt u het blad Spoor van de NS dan treft u aan de buitenkant van het tijdschrift een kortingsbon aan voor de tentoonstelling.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button