algemeenNieuws

Toscaanse kat bezoekt dagelijks graf van baasje

Sinds de dood van zijn baasje, iets meer dan een jaar geleden, bezoekt Toldo, een driejarige grijs-witte kat in het Toscaanse plaatsje Montagnana, elke dag het graf. Dat lezen we in de lokale krant Le Corriere Fiorentino.

Het poesje is ook zo attent om altijd een klein kadootje mee te nemen in de vorm van bladeren, stokken, plastic bekers of papieren handdoekjes die hij onderweg oppikt. De presentjes worden keurig rond de grafsteen gelegd.

Renzo Iozzelli stierf op 22 september 2011 op 71 jarige leeftijd. Hij en Toldo waren erg close. Het lijkt een verhaal uit een sprookje maar veel bezoekers van de begraafplaats zien Toldo dagelijks zijn rondje maken.

Toldo bij het graf van zijn baasje
Toldo bij het graf van zijn baasje

De kat trekt dan ook heel wat media-aandacht vertelt de weduwe Iozzelli. “Ik krijg allemaal telefoontjes voor interviews en foto’s maar ik voel daar niet zoveel voor”

Het hele verhaal begon op de dag van de begrafenis van Renzo vertelt mevrouw Iozzelli. “Toldo volgde de kist naar de begraafplaats. Dat was op zich nog niet zo bijzonder. Maar de volgende dag vond ik bij het graf een acaciatakje. Ik dacht meteen aan de kat maar mijn dochter zei nog dat ik het me met alle emoties vast had ingebeeld. S’ Avonds is mijn zoon gaan kijken en die trof Toldo aan als bewaker van het graf. En nu dus nog steeds. Het is een bekend fenomeen in het dorp. Renzo hield erg van dieren. Het lijkt wel of Toldo hem wil bedanken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button