NieuwsRegio'sSmakenToscaneVakantie

Toscaans dineren

De zon is al aan haar afdaling begonnen als ik arriveer. Antonio ontvangt me terwijl hij de tafel dekt. Mama Sofia begroet ik in de keuken waar het water me in de mond loopt. Mangiafagioli of boneneters, zo worden de Toscaners vaak genoemd. En niet onterecht. Simpele en eerlijke gerechten met bonen, karakteristiek brood en kruiden van het land. Ware tovenaars in culinaire eenvoud. Vanavond vieren we het leven in de late zon met fantastisch eten en mooie gesprekken.

Kom in Toscaanse stemming: Maak Panzanella (Toscaanse broodsalade)

Ik zie dat Mama Sofia ook Panzanella heeft gemaakt, een salade met brood, wat typisch en heel lekker Toscaans is. Je hebt er een filone – een zoutloos Toscaans brood – voor nodig. Dat breek je in grove stukken en die doe je in een grote kom. Sprenkel er wat azijn over. Doe er wat in stukjes gesneden tomaten, komkommer, rode uien (ringen) bij. Scheur wat basilicum grof en meng het allemaal door elkaar. Nog wat olie, zout en peper, minstens een kwartier rust om alle smaken lekker in te laten trekken en pronto, oftewel: klaar!

Toscane in optima forma

Toscane roept bij iedereen misschien andere beelden op, maar vaste ingrediënten zijn meestal wel een heuvellandschap met slingerwegen omzoomd door statige cipressen, zoals mijn uitzicht als ik even later buiten aan de eettafel zit te genieten. Anderen roemen Toscane om de cultuur met als hoogtepunten Florence, Sienna of Luca. En we moeten natuurlijk allemaal eens langs bij de scheve Toren van Pisa. Dat alles bij elkaar maakt Toscane terecht een heerlijke vakantiebestemming.

Il Selvatellino

Prima vakantiestekken

Er zijn veel vakantiehuizen of agriturismo’s te vinden in Toscane. Een aantal hele leuke staan op mijn site. Zoals bijvoorbeeld Il Selvatellino (foto boven). Je kunt hier kiezen tussen een leuk appartement of een villa met zwembad. De ligging is perfect voor een dagje Sienna of Florence. Of Agriturismo Isola Verde (foto onder), dat haar eigen wijngaard heeft en een uitstekend restaurant waar chef Riccardo je met open armen ontvangt. 

Isola Verde

Karin’s Choice

Als je geen zin hebt in overvolle vakantieplekken en all inclusive met animatie niets voor jou is. Als je liever zelf bepaalt waar je wanneer naar toe gaat, zeg dan de transfer- en excursie bus maar gedag en boek je vakantie bij Karin’s Choice. Al onze vakanties zijn inclusief vluchten, accommodatie en huurauto. Zo heb je alles in één keer geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button