NieuwsSmakenWijn

De Vini d’Italia van Gambero Rosso 2015. Alle topwijnen uit Italië

De moeder aller Italiaanse wijngidsen is weer verschenen, de Vini d’Italia van uitgever Gambero Rosso. De editie van 2015 is de dikste ooit. Een record aan beoordeelde wijnhuizen en bekroonde wijnen . De grote ster is volgens de uitgever de Barolo uit de beroemde wijnregio Piemonte.

Het is alweer de 28e editie van gids. Dit jaar proefden een team van 70 deskundigen 45.000 wijnen van 2.402 wijnhuizen uit alle Italiaanse regio’s. Dat is bijna 650 wijnen per persoon! En dat in een paar maanden tijd. Topsport wat ons betreft.
De allerbeste wijnen krijgen het predicaat Tre Bicchieri, geen sterren dus maar drie glaasjes. Dit jaar strijken er 423 wijnen met deze allerhoogste eer. Volgens de proevers was er tussen al deze toppers toch eentje die zich gerust de keizer van de Italiaanse wijn mag noemen, dat is de Barolo.

barolo
Hier wordt de Barolo gemaakt

Piemonte

Als je jezelf wijnliefhebber noemt moet je zeker een keer in je leven op bedevaart naar de regio Piemonte. Hier groeien de beste druiven, hier worden wijnkampioenen gemaakt. De regio is ook dit jaar weer de winnaar van de Champions League der wijnen. 79 wijnen werden bekroond met Tre Bicchieri, Toscane  volgt op de voet met 73 stuks.

Bekijk de complete lijst met alle bekroonde wijnen via deze link.
Ben je een koopjesjager dan is dit de lijst met topwijnen onder de 15 euro.
Lees al onze artikelen over Italiaanse wijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button