ApuliëItaliaanse auto'sNieuws

Top Gear in Italië; passie voor auto’s

Je hoeft niet perse autoliefhebber te zijn om het programma Top Gear te waarderen. De drie presentatoren maken met hun spectaculaire autotests, kolderieke races en typisch Engelse humor het best bekeken autoprogramma ter wereld. De heren zijn wat betreft merkvoorkeur nog wel eens vooringenomen. Alles wat ook maar iets met de Britse auto-industrie te maken heeft krijgt er direct al een puntje bij.


Over Italiaanse auto’s zijn ze niet altijd even positief. Het imago van roestende en gammele wagens dat stamt uit de jaren 60 en 70 (en laten we eerlijk zijn ook wel 80) wordt vaak nog uitgebreid bevestigd in de opinie van de heren. Toch is er ook respect voor de vormgeving en passie waarmee Italianen auto’s bouwen. Het is namelijk diezelfde passie voor auto’s die May, Hammond and Clarkson tot een ijzersterk trio vormen.

Het programma maakte een aantal keer de reis naar de laars. Zo kennen we een een schitterende aflevering in Lucca en omgeving waar de Fiat 500C Abarth en Renault Sport Clio 200 Cup onder de loep genomen worden.

Ook in een andere aflevering speelt Italië een hoofdrol. We zagen opnames in Lecce, Zuid- Italië met een Lamborghini Aventador die het opneemt tegen twee andere sportwagens. De heren rijden verder op het circuit van Imola en eindigen via de Via Appia in Rome op het plein voor de Spaanse trappen. Bekijk het programma (link onderaan verwijst naar een pagina voor full screen)

Top gear season 18 episode 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button