Een lekker zomers recept!
Tonijntartaar met appel
Bereidingstijd ca 30 minuten.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 70 gr verse tonijn p.p. in heel kleine blokjes gesneden.
- Ieder van de 4 personen:
- sap van 1/4 citroen
- ca 1/2 fijngesneden Granny Smith appel
- Enkele takjes fijngesneden bieslook
- 1/2 fijngesneden ansjovisfilet
- Een paar kappertjes
- 2 halfgedroogde tomaatjes
- vers gemalen zwarte peper
- beetje zout naar smaak
- 1/2 fijngesneden sjalotje
- 1 klein lepeltje olijfolie.
-Snijd de tonijn in kleine stukjes.
-Breng op smaak met op smaak met de peper en het citroensap en laat circa 10 minuten intrekken in de koelkast.
-Zorg ondertussen dat de andere ingrediënten fijngesneden worden en garneer de borden met wat rucola en garnituur naar keuze.
-Haal de tonijn uit de koeling en meng deze met de andere ingrediënten.
-Verdeel het mengsel in een mooie ronde vorm op de borden.
-Eventueel serveren met warme croutons.