FilmKunst, film, muziekNieuws

Toni Servillo (La Grande Bellezza) speelt weergaloze dubbelrol in Viva la Libertà

Voor de Italiaanse Cinema zijn het tegenwoordig hoogtijdagen die doen denken aan de jaren 60 van de vorige eeuw. De Oscarwinst voor La Grande Bellezza was voorlopig de grote kers op de taart. Als je Toni Servillo daarin zag spelen wil je vanzelf meer en dat kan!

Servillo speelt namelijk een weergaloze dubbelrol in Viva la Libertà, een film die vandaag in Nederland in première ging. Het is een humoristisch drama waarin de partijleider van een Italiaanse oppositiepartij spoorloos verdwijnt en vervangen wordt door zijn briljante, maar enigszins gestoorde tweelingbroer.

viva la liberta filmAls de Italiaanse verkiezingen naderen kan partijleider Enrico Oliveri de druk niet aan en verdwijnt hij spoorloos. Om een schandaal te voorkomen benadert partijlid Andrea Bottini op advies van zijn vrouw Enrico’s tweelingbroer Giovanni, een briljante filosoof met een bipolaire stoornis. Andrea is zo door hem gefascineerd dat hij een risicovol plan bedenkt. Zo keert de partijleider plotseling weer terug. Zijn speeches zijn poëtisch, verrassend en meeslepend. Hij is al snel ongekend populair in de media en bij de kiezers. Maar vanaf een geheime plaats wacht iemand alle ontwikkelingen belangstellend af…

Na La Grande Bellezza speelt Toni Servillo opnieuw een fantastische hoofdrol. Zijn vertolkingen van de totaal verschillende tweelingbroers tonen zijn meesterschap: met een andere houding of oogopslag weet hij overtuigend de eigen persoonlijkheid van iedere broer neer te zetten.

Toni Servillo, de playboy uit La Grande Bellezza speelt nu een charmante stand-in politicus waar iedereen van houdt en tegelijk zijn tweelingbroer.
Toni Servillo, de playboy uit La Grande Bellezza, speelt nu een charmante stand-in politicus waar iedereen van houdt en tegelijk zijn tweelingbroer.

In Italië werd Viva la Libertà door de pers genomineerd voor meerdere awards, onder andere de prijs voor het beste scenario. Dat scenario werd overigens door regisseur Roberto Andò zelf geschreven. Hij baseerde het op de roman Il trono vuoto, eveneens van zijn hand.

Deze bijzonder onderhoudende film draait in: 

  • Amsterdam: Filmtheater De Uitkijk, Filmtheater Rialto
  • Den Bosch: Verkadefabriek
  • Den Haag: Filmhuis Den Haag
  • Leeuwarden Slieker Film
  • Nijmegen: Lux
  • Utrecht: Louis Hartlooper Complex

Bekijk de trailer van de film Viva la Libertà

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button