NieuwsVakantie

Tol voor de Fernpass uiterlijk 2028

Vele wegen leiden naar Rome en de bekende Fernpass is daar eentje van. Uiterlijk 2028 ga je 14 euro tol betalen om deze weg te gebruiken. Het is een van de vele maatregelen om de soms gigantische drukte te beheersen.

De route naar Italië via de Gotthardunnel in Zwitserland is voor veel mensen de meest logische. De route via München en de Brennerpas, is vooral als je naar het Gardameer en de oostkant van Italië gaat het beste alternatief. Maar voordat je de beruchte Brenner bereikt, kiezen sommige mensen voor de Fernpass om de drukte onder München te vermeiden. Alleen zijn er veel slimmerds die dat doen en daardoor is de route al tientallen jaren overbelast in de zomer én de winter.

Sinds kort zijn de plannen gepresenteerd om daar wat aan te doen. In de toekomst moet dat leiden tot minder files tussen het Duitse Reutte en het Inntal in Oostenrijk.

Tol voor de Fernpass uiterlijk 2028

Er komt nu een nieuwe tweede buis bij de Lermooser-tunnel, tolheffing bij de Fernpass en een nieuwe Fernpasstunnel. Met die tolheffing die je 14 euro gaat kosten willen de Oostenrijkers de bouw van de tunnel betalen.

De tweede buis van de Lermooser-tunnel begint in 2026 en dan zou je er in 2030 door kunnen. De Fernpasstunnel (Scheiteltunnel) van 1,4 kilometer lang gaat al meteen van start. In 2028 moet die klaar zijn.

40 tips voor de autorit naar en in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button