Nieuws

Bestedingen toeristen in Italië hoger

De Italiaanse toeristenindustrie kan tegen een stootje. De Italiaanse Centrale Bank laat weten dat buitenlandse toeristen dit jaar gemiddeld per toerist meer (3%) besteed hebben dan vorig jaar. Het aantal buitenlandse toeristen daalde door de internationale economische crisis wel met 1,6%.

De toeristen die Italië bezoeken laten de euro’s dus harder rollen. Op zich daarom niet verwonderlijk dat de cijfers ook laten zien dat er steeds meer Amerikanen, Japanners en Russen het land bezoeken.De branche verwacht bijvoorbeeld  dat het aantal Amerikaanse toeristen de komende jaren met 5 tot 15% zal stijgen.

De populariteit van Italië in deze landen was de luxe modehuizen, horlogemakers, sportwagenfabrikanten en wijnproducenten al eerder opgevallen. Gefortuneerde Russen, Japanners en Amerikanen zijn gek op de Made-in-Italy statussymbolen.

Brazilië

Een ander land dat steeds meer interesse in Italië toont is Brazilië. Misschien weet u dat er in Argentinië en Brazilië zeer grote Italiaanse gemeenschappen zijn. Nu de economie daar sterk verbetert, is dat wellicht een groep die graag het land van oorsprong een keer bezoekt en daarvoor nu ook de mogelijkheden heeft.

Uit een enquête van ENIT (de Italiaans buro voor Toerisme) bleek dat de touroperators optimistisch zijn voor de kerst. Ze zien een stijgend aantal boekingen voor de grote trekkers; Rome, Venetië en Florence. Maar ook de berggebieden in Noord-Italië doen het goed, met name bij de Duitsers.

Een reactie

  1. Ik kan het helemaal eens zijn met bovenstaand stukje over Italie.Altijd mooie creaties op het gebied kleding,dranken,auto modellen,(neem nu de Fiat 500,zeer mooie streamlijn,hip en nog snel ook)Ook de skigebieden
    en la cuisine d,Italie,voortreffelijk.
    En voor de architectuur ga je er natuurlijk ook heen.

    JanKees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button