Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)Italiaanse merenNieuwsRegio'sVakantie

La Dolce Vita in Trentino

Ervaar in Trentino de Italiaanse manier van leven: de menukaarten staan vol met streekgerechten en goede wijnen, er zijn leuke uitstapjes en er is genoeg mogelijkheid tot ontspanning.  

Maak kennis met de geschiedenis van Trentino in het ultramoderne wetenschapsmuseum MUSE, een van de hoogtepunten van de stad Trento. Ook leuk: een bezoek aan een lokale markt in Riva del Garda, Canazei of Trento. Hier worden onder andere verse groenten, kazen en salami verkocht.  Het eten van een maaltijd in een van de vele berghutten midden in de natuur is een must voor iedere vakantieganger. Sluit de dag af op het terras in de zon met een aperitief of een heerlijke Italiaanse ‘gelato’.

Ontspanning aan het water

Beatrice Mancini_MG_8922
Foto: Trentino Marketing – B. Mancini

Op de 297 helderblauwe meren en vele rivieren die Trentino rijk is, kun je uitstekend terecht voor de nodige dosis ontspanning. Het Gardameer is het bekendste meer van Trentino, maar ook het kleine zusje, Ledromeer, is perfect voor een heerlijke vakantie aan het water. Geniet van een prachtige omgeving, het kabbelende water en de uitstekende faciliteiten. En wat te denken van het Levicomeer, beroemd om zijn termaalbaden en het Molvenomeer, omgeven door de indrukwekkende toppen van de Brenta Dolomieten. Beiden hebben de ‘blauwe vlag’; een eco-label dat aangeeft dat het meer veilig, schoon en duurzaam is.

Overnachten in een berghut

Overnachten in een berghut
Foto: Trentino Marketing – Carlo Baroni

Op zoek naar een bijzondere locatie om te overnachten? In Trentino is het mogelijk om berghut te slapen, deze staan vaak midden in de natuur en bieden een goed culinair aanbod. Het is een unieke manier om het (berg)leven van Trentino te ontdekken. Een aanrader is de berghut Rifugio Brentei, deze wordt omgeven door de imposante Dolomieten. Vergeet niet de zonsopgang en –ondergang te bekijken op deze bijzondere locatie. In de berghutten worden vaak traditionele gerechten van hoog niveau geserveerd. Probeer een polenta met paddenstoelen of strangolapreti (spinazieballen) met gesmolten boter.

Leer meer over Trentino

Museum Muse in Trentino
Foto: Trentino Marketing – C. Baroni

Na een overnachting in een berghut kun je de volgende dag vol energie op pad in Trentino. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een interessant museum. Maak in het ultramoderne wetenschapsmuseum MUSE een zintuiglijke reis door de wetenschap en natuur. Ondertussen leer je meer over de veranderingen die hebben plaatsgevonden in de alpine ecosystemen, van de gletsjers tot aan de vallei. Het is ook mogelijk om alles te weten te komen over de zuiveltraditie in Trentino.

In het Museum van de Zuivel worden in een oude kaasmakerij verschillende instrumenten en technieken getoond voor het maken van kaas. Natuurlijk mogen de verschillende producten ook geproefd worden!

Maak kennis met lokale wijnen

Wijnen uit Trentino Noord Italië
Foto: Trentino Marketing – C. Baroni

De invloed van twee verschillende klimaten is van invloed op de wijnen. De Nosiola en de intense Vino Santo komen uit de omgeving van het Gardameer. De fruitige Marzemino doet het juist goed op de van oorsprong vulkanische grond uit Vallagarina. Een van de bekendste bruisende wijnen is de Trentodoc Spumante.
Tip: bezoek een wijnkelder of distilleerderij om wijnen of Grappa’s te proeven.

Wil je nog meer te weten komen over het prachtige Trentino? Kijk dan op de website of bekijk de aanbiedingen en boek direct online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button