Nieuws

Timmermans erelid van AS Roma

Wij vragen ons wel eens af waar Frans Timmermans zijn talenknobbel ter grootte van een gemiddelde planeet verstopt, aan de populaire minister is niets bijzonders te zien! Heerlijk klinkt zijn bijna perfecte Italiaans dat hij deze week weer etaleerde tijdens zijn sollicitatie voor de Europese Commissie.

Die taal leerde hij als tiener toen hij enige jaren in Rome woonde. Zijn vader werkte voor de Nederlandse ambassade, dan weet u ook meteen waar hij dat van heeft. In Rome ontstond ook zijn liefde voor voetbalclub AS Roma, misschien wel omdat het lijkt op zijn andere liefde, voetbalclub Roda.

Supporter

Timmermans is fanatiek supporter. Hij werd al eens gespot met manchetknopen van de club. “Ik ben Romeins en een Romanista” zei hij dit jaar nog voorafgaande aan zijn bezoek aan AS Roma – Inter in de Italiaanse hoofdstad. In de jaren zeventig woonde hij in de wijk Tomba di Nerone en ging hij vaak naar het stadion. Dat waren toen best moeilijke jaren want de grote rivaal Lazio Roma was beter.

Clublegende Francesco Totti, op 38-jarige leeftijd nog actief in het eerste elftal (!) schonk hem een paar jaar geleden zijn schoenen en een shirt. Timmermans koestert het als een van zijn dierbaarste relikwieën.

Tijdens zijn gesprekken met Europarlementariërs deze week, liet hij weten komende zaterdag officieel te worden benoemd tot erelid van de club! We verwachten dat Timmermans nog vaker in het stadion te zien zal zijn omdat naast de Nederlander Kevin Strootman ook Urby Emanuelson sinds deze zomer in Rome voetbalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button