Kunst & CultuurKunst, film, muziekLazioNieuwsRomeStedenVakantie

Tickets Colosseum via nieuwe site, extra loketten en op naam

Het Colosseum in Rome introduceert vandaag maatregelen om woekerprijzen voor tickets aan te pakken. Tickets worden nu verkocht op naam, er komen extra lokketen en er is een nieuwe website

Tickets voor grote culturele attracties in Italië worden steeds vaker online verkocht alleen niet via de officiële kanalen en voor een veel hogere prijs. In Rome is de situatie volledig uit de hand gelopen en kon je bijna geen kaartje meer via de officiële sites kopen tegen het reguliere tarief. Grote partijen als GetYourGuide kopen die namelijk binnen seconden automatisch op, zodra ze beschikbaar komen. Vervolgens gaan ze voor minimaal het dubbele van de hand en ze stoppen er extra’s bij die je helemaal niet wilt. De doorverkopers hebben veel marketinggeld en daardoor komen ze allemaal bovenaan in Google. Gewoon bij de kassa een kaartje kopen kan meestal ook maar dan sta je soms uren in de rij. Zelfs professionele gidsen kunnen amper aan reguliere kaarten komen voor hun klanten.

Maatregelen

Tickets Colosseum via nieuwe site

Deze zomer kondigde het Italiaanse ministerie van Cultuur al een onderzoek aan naar de doorverkooppraktijk. Vandaag werden diverse maatregelen van kracht.

De officiële kaartjes van het Colosseum worden vanaf heden verkocht op naam om doorverkoop tegen te gaan. Bij de entree moet je dus een identiteitsbewijs bij de hand hebben voor de controle.

Verder is er een nieuwe site om kaartjes aan te schaffen: www.colosseo.it.

Tot slot kan je de kaartjes ook nog gewoon aan het loket kopen naast het wereldberoemde monument (Piazza del Colosseo ) maar nu ook op een tweede locatie aan de Largo della Salara hoek Via dei Fori Imperiali (klik voor de Google maps locatie). Het aantal kaartjes dat bij deze loketten wordt verkocht is twee keer zoveel als voorheen.

Officiële ticketprijzen Colosseum

De officiële prijs via de website is 18 euro per persoon. Voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar is het maar vier euro en heb je de Roma Pass dan kost een kaartje €11,50.

Andere topattracties

Andere topattracties kampen met hetzelfde probleem als het Colosseum. Te verwachten valt dat voor de verkoop van tickets van monumenten als de Vaticaanse musea soortgelijke maatregelen genomen worden.

Tickets Colosseum via nieuwe site

Tickets Colosseum via nieuwe site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button