Kunst, film, muziekMuziekNieuwsOpera

Tenorentrio Il Volo wint SanRemo Festival 2015!

Het drietal van Il Volo heeft de 65e editie van het Sanremo Festival gewonnen. De jonge groep bestaande uit twee tenoren en een bariton kreeg in de superfinale de meerderheid van de stemmen voor het nummer ‘Grande amore’.

De heren gaan Italië vertegenwoordigen in Wenen tijdens het Eurovisie Songfestival. Ze mochten zelf die keuze maken.

De top 3 van het festival luidt als volgt.

  1. Il Volo – Grande amore
  2. Nek – Fatti avanti amore
  3. Malika – Adesso e qui (nostalgico presente)

Il Volo

Was Il Volo in 1996 al een grote hit voor Zucchero, het is sinds 2009 ook de naam van het jongste tenorentrio ooit. Sterker nog, Piero(24 juni 1993), Ignazio (4 oktober 1994)  en Gianluca (11 februari 1995) waren nog maar net uit de luiers toen hun landgenoot Zucchero in de hitparade stond. Het trio Il Volo is afkomstig uit de talentenjacht ‘Ti Lascio Una Canzone’. Na een aantal solorondes kwam een producent op het idee de drie jongens aan elkaar te koppelen. Het bleek een succesvolle fusie, want hier sleepte Il Volo een lucratief platencontract mee in de wacht.

De mannen zijn inmiddels wereldberoemd, met name in Azië en Amerika zijn ze populair. Nadat ze bij American Idol te zien waren bereikte hun album meteen de eerste plaats in de Billboard American Classical Album chart. In 2012 gingen ze op tournee met Barbara Streisand. Grote namen als Eros Ramazzotti en Placido Domingo werkten aan hun albums mee.

In 2011 traden ze op in Carré. Het aantal fans in Nederland blijft nog wat achter maar ze zijn er wel. Volg ze via Twitter. De groep hoopt met het optreden in Wenen (19-23 mei) meer Europese fans voor de muziek te kunnen winnen.

Website www.ilvolomusic.com
Het nieuwe album is vanaf 24 februari bij Bol.com te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button