Italiaanse liefdeItaliaanse taalNieuwsStile Italiano

Taaltips Italiaans deel 2. Romantiek

Het Italiaans is de meest romantische taal ter wereld. Tot die conclusie kwamen 320 taalexperts twee jaar geleden na een onderzoek in opdracht van een Engels vertaalbureau. Men zocht in de eerste instantie het meest romantische woord en in de Top 10 domineerde de Italiaanse taal.

Desondanks werd toch het Franse woord ‘amour’ gekozen tot nummer één. Een close finish want het Italiaanse equivalent ‘amore’ eindigde op de twee plek. Bellissima (Spaans en Italiaans voor ‘erg mooi’) maakt de top-3 van meest romantische woorden ter wereld uiteindelijk compleet. Tesoro (Spaans en Italiaans voor ‘schat’) moest het doen met een vierde plek.

Verleidingen

Mocht je de verleidingen van de Italiaanse ragazzi en ragazze niet kunnen weerstaan; print onderstaande korte cursus uit en neem hem mee in de portemonnee of maak een link in je smartphone. Dan weet je in ieder geval wat de onweerstaanbare Italiaan(se) je wil uitleggen als de zoetgevooisde woorden in je oor worden gefluisterd.

Ti amo: Ik hou van jou
Ti adoro: Ik adoreer je
Mi manchi: Ik mis je
Ti penso sempre: Ik denk altijd aan je
Sei sempre nel mio cuore: Je bent altijd in mijn hart
Voglio baciarti: Ik wil je kussen
Baciami!: Kus me!
Sei molto bella/bello: Je bent heel mooi
Voglio restare sempre con te: Ik wil altijd bij je blijven
Mi manchi come l’aria che respiro: Ik mis je als de lucht die ik inadem
Io ti appartengo come tu appartieni a me: Ik hoor bij jou zoals jij bij mij hoort
Amore: Liefje
Amore mio: Mijn liefje
Mio tesoro: Mijn schat
Tesoruccio: Schatje
Cara/Caro: Liefje
Anima Mia: Mijn ziel
Buona Fortuna: Veel geluk!

[divider][divider]

Lees ook taaltips deel 1, , deel 3deel 4, deel 5 en deel 6.

Italiaans kusjeMeer Italiaanse romantiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button