LombardijeMilaanNieuwsRegio'sStedenVakantie

Swarovski kerstboom in Milaan weer aan

De kerstboom van Swarovski in de Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan staat er weer. Eén van de mooiste kerstbomen ter wereld durven we wel te stellen. Het is alweer het zevende jaar dat het Oostenrijkse kristalbedrijf de prachtige boom in het winkelcentrum optuigt en betaalt.

12 meter hoog is de boom en er branden meer dan 36.000 lampjes in. Verder hangt de boom vol met duizenden ornamentjes van het merk. Hij brandt t/m 6 januari. 

Ter gelegenheid van de kerst kan je ook een transparante kristallen kerstbel kopen waarvan er maar 450 zijn gemaakt. De genummerde exemplaren zijn te koop bij de Swarovskiwinkel in Milaan. De opbrengst gaat naar de restauratie van de oude klok van het Palazzo Reale.
Swarovski zet niet alleen in Milaan unieke kerstbomen neer maar in nog veel meer steden zoals Buenos Aires, Sydney Hong Kong en New York.

Galleria Vittorio Emanuele II

De Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan is dé magnifieke winkelpassage van de stad. De Italiaanse koning Victor Emanuel II naar wie het bouwwerk werd vernoemd, legde zelf de eerste steen. Op 15 september 1867 werd het feestelijk geopend. De koepel is 47 meter hoog en 39 meter in diameter. Het hele gebouw is tot in de kleinste details afgewerkt. Winkels mogen niet hun gewone logo’s op de gevel hangen maar afgestemd op het gebouw.

De vloer van mozaïek is een van de pronkstukken. De wapens van Italiaanse steden zijn erop afgebeeld. Rome, Florence, Turijn en Milaan maar ook dat van de koninklijke familie van Savoye. Draai drie keer om je as met je hak op de testikels van de stier in het wapen van Turijn. Waarom? Dat brengt geluk zeggen ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button