Italiaanse restaurantsSmakenZakenkrant

Succesketen Big Mamma opent eerste Italiaans restaurant in België. Volgt Nederland snel?

Op het Flageyplein in Brussel is Barracuda geopend, het eerste restaurant van de Franse Big Mamma-groep in België. Deze succesvolle keten met 24 enorme Italiaanse restaurants in Frankrijk, Spanje en Duitsland, vestigde zich eind vorig jaar ook al in Milaan. Wij sluiten niet uit dat Nederland snel volgt.

Het Big Mamma concept speelt perfect in op de huidige consumententrends. Het interieur is ‘over the top’ en ze hebben veel klassieke Italiaanse gerechten een interessante eigen draai gegeven waardoor mensen nieuwsgierig zijn. Het eten is volgens critici voordelig, altijd goed van smaak én, misschien nog wel het belangrijkste, het ziet er ‘Instagrammable’ uit. Het eten komt bijvoorbeeld op gekleurde porseleinen bordjes in de Siciliaanse stijl

De Franse keten wordt als hét voorbeeld voor veel horecaondernemers gezien. In Nederland zagen we de afgelopen jaren concepten die goed naar de Fransen hebben gekeken. Gio’s by the River, La Nostra Gigi en Lolo in Amsterdam zijn kenmerkende voorbeelden, net als het dit jaar geopende Ciao Belli in Breda.

Klassiekers met een hippe twist

Succesketen Big Mamma opent eerste Italiaans restaurant in België. Volgt Nederland snel?
Het eind 2023 geopende Big Mamma in Milaan. Foto ©Jérôme Galland

Ook in Brussel staan Italiaanse klassiekers op de kaart met een eigen hippe stijl zoals kroketten van vitello tonnato en tagliolini met langoustinebisque. Romige burrata en Napolitaanse pizza’s ontbreken niet.

Het menu wisselt iedere maand. Big Mamma vraagt tussen de 9,5 en 12 euro voor een cocktail en tussen de 13 en 20 euro voor een pizza of pasta. In het buitenland staan vaak lange rijen voor de deur met mensen die geen tafel konden reserveren.  

270 miljoen

Succesketen Big Mamma opent eerste Italiaans restaurant in België. Volgt Nederland snel?
Vrolijk en kleurig servies dat het goed doet op de foto. Foto ©Jérôme Galland

De Big Mamma-groep werd in 2013 in Parijs opgericht door Victor Lugger en Tigrane Seydoux. Vorig jaar werd het overgenomen door de private equity firma McWin. Die waardeerde de keten op 270 miljoen euro. De Europese ambities zijn groot maar ook de Verenigde Staten en het Midden-Oosten staan op de lijst voor nieuwe restaurants. Het bedrijf heeft 2.400 mensen in dienst en serveert dagelijks 15.000 gasten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button