Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)NieuwsRegio'sVakantie

Stelviopas veel later open dan normaal

De opening van de  2758 meter hoge Stelviopas voor het verkeer is dit jaar veel later dan normaal. Komend weekend, 22 juni, zou je als alles goed gaat weer met de auto en motor van de pas gebruik kunnen maken. Door de hevige en langdurige sneeuwval en lage temperaturen, lag er nog lang een pak van vele meters sneeuw op de weg die maar met moeite verwijderd kon worden.

Met 2.757 meter is de Stelviopas (Stilfser Joch in het Duits) de een-na-hoogste verharde bergpas in de Alpen. De SS 38 dello Stelvio verbindt Valtellina met Val Venosta en ging al in 1825 open. De mannen van het bekende programma Top Gear noemden het ooit de ‘greatest driving road in the world’. 34 haarspeldbochten liggen op je te wachten voordat je boven bent en dat maakt de pas ook erg geliefd bij motorrijders. Zelfs hoogzomer kunnen de ski’s mee (wel heel goed insmeren vertellen we uit ervaring!!) want bovenop is een klein skigebied met eeuwige sneeuw.

Stelviopas veel later open dan normaal

Gotthardpas

De Gotthardpas had dezelfde problemen met de vele sneeuw. Die ging ruim een maand later open dan gebruikelijk. Normaal gesproken kan je al begin mei van deze pas gebruik maken. Nu was dat begin juni.

Fietsen en rennen voor het goede doel

De Italiaanse tegenhanger van Alpe d’HuZes heet Stelvio for Life. Het doel is hetzelfde, geld ophalen voor kankeronderzoek. Het evenement is dit jaar op 31 augustus. Informatie: stelvioforlife.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button