Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)LombardijeNieuwsRegio'sVakantie

Stelvio for Live; Trappen voor je leven

Voor toeristen is de Stelvio een absolute must, voor wielrenners daarentegen een must not. Uitzien versus afzien. In 48 haarspeldbochten beklim je deze Italiaanse alp naar een hoogte van 2700 meter. Een droom dus voor degene die zich laat rijden, maar een nachtmerrie voor wie het op twee wielen zelf wil doen.

De zogenoemde Passo dello Stelvio geldt dan ook als een gevreesd hoogtepunt tijdens de Giro d’Italia. De Nederlandse stichting Barcode for Life zag in deze Italiaanse berg de ultieme uitdaging voor benefiet(s)tocht. En zo bedwingen al sinds 2011 honderden Nederlanders de berg om zo geld in te zamelen voor kankeronderzoek, noem het de Italiaanse tegenhanger van Alpe d’HuZesRenners en runners halen daarmee vele duizenden euro’s op, maar dat niet alleen. Zij hebben met de 21 kilometer afzien ook een persoonlijk doel voor ogen, hetzij een tribuut aan overleden kankerpatiënten, hetzij de markering van een gewonnen kankergevecht.

In 2016 is de Stelvio for Live op 27 augustus.

Informatie: stelvioforlife.nl

Tip: Ook met de auto is de Stelviopas spectaculair en bovenop de top kan je hoogzomer nog skiën!

 

9679948090_234a8fde3f_o

Een reactie

  1. De Stelvio is juíst een must-do voor wielrenners, een droom van een beklimming. Ik ken genoeg mensen die speciaal voor de Stelvio naar Italië reizen.
    Maar ik wist niet dat ook hardlopers hier omhoog gaan. Mooi initiatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button