CaffèLazioNieuwsRegio'sRomeSmakenStedenVakantie

Starbucks vestiging Rome geopend

Starbucks heeft zijn eerste vestiging in Rome geopend in het outletcentrum Castel Romano. Dat ligt aan de via Pontina, opvallend genoeg een half uur van het centrum van de stad. 

Dat Amerikanen soms een beetje vreemde vogels zijn wisten we, maar nadat in 2017 na Domino’s Pizza ook Starbucks vestigingen in Italië wilde openen geloofden we onze oren echt niet. De koffieketen Starbucks is in Nederland al niet meer weg te denken en ook elders in Europa is er een stevige voet aan de grond. Maar Italië is natuurlijk een ander verhaal. Het is het enige land waar Mc Donalds wel vestigingen heeft maar nooit echt voet aan de grond kreeg. De koffiecultuur zit diep verankerd in het Italiaanse DNA dus de uitdaging voor Starbucks was enorm.

Locaties in Milaan gesloten

Toch opende Starbucks in 2018 in Milaan de eerste zaak. In heel Italië zijn er nu 15 vestigingen, vooral op plekken waar veel toeristen komen. Die bleven de afgelopen twee jaar echter weg en dus sloot de keten in Milaan begin dit jaar alweer twee van de zeven locaties. De andere vestigingen zijn in Turijn, Bergamo, het grote outletcentrum bij Brescia en eenzelfde centrum bij Florence.

Eerste vestiging Rome

De plannen voor een Starbucks in Rome waren er al lang. Er zou in 2020 een zaak in de buurt van het Vaticaan komen. Men dacht aan het Piazza Risorgimento of het Piazza San Silvestro maar Corona gooide ook hier roet in het eten.

Opvallend genoeg opent de eerste vestiging in Rome nu ver buiten het centrum bij Castel Romano. Dat zou betekenen dat vooral Italianen voor de omzet moeten zorgen en dat lijkt ons op z’n zachts gezegd een uitdaging. Interessant is wel dat het de eerste ‘drive-in’ vestiging is zodat je heel eenvoudig je coffee-to-go kan afhalen.

Tot eind 2023 wil de keten nog 20 extra vestigingen in Italië openen wat het totaal op 35 zou brengen. bekijk alle vestigingen via deze link.

Starbucks in Milaan

Starbucks in Rome en milaan

Ben je aan het shoppen in Milaan dan zijn dit de adressen van de vestigingen daar:

  • Starbucks Durini
  • Starbucks Corso Vercelli
  • Starbucks Garibaldi
  • Starbucks via Restelli
  • Starbucks Centraal station

Starbucks vestiging Rome geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button