CaffèNieuwsSmaken

Starbucks in Verona

Waar Domino’s pizza onlangs nog het hazenpad koos door het vertrek uit Italië aan te kondigen, opent Starbucks alweer een nieuwe vestiging in een grote stad. Na Rome in april dit jaar is nu Verona aan de beurt.

De nieuwe vestiging komt in de Galleria Pellicciai, op de hoek met de Via Quattro Spade. De exacte openingsdatum is nog niet bekend.

De koffiegigant opende in 2018 de eerste vestiging in Milaan en kondigde daarop aan snel naar 20 locaties te willen. Na een stroeve start openden ze dit jaar de deuren in Turijn, Bergamo en Rome.

Fastfoodmultinationals

De grote fastfoodmultinationals uit Amerika zijn nooit met open armen ontvangen in het land van slowfood. Mc Donalds heeft relatief weinig restaurants die zich vooral bevinden op plaatsen waar veel toeristen komen. Die strategie lijkt Starbucks ook te hanteren met de nieuwe plek in het centrum van Verona, vlakbij het befaamde balkonnetje van Romeo en Julia. Domino’s wilde, zo leiden we af uit het vestigingsbeleid, vooral de Italianen verleiden met hun idee van een pizza. Maar dat plan faalde dus jammerlijk logischerwijs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button