Eenvoud, dat een van de grote succesfactoren van de Italiaans keuken. Bijvoorbeeld dit recept met de wat bittere radicchio waar de Italianen zo gek op zijn. De zoete peer en specifieke smaak van de gorgonzola geven dit vegetarisch gerechtje een geweldig smaakpalet en, helemaal van deze tijd, gemaakt met speltpasta.
- Tijd: ca. 25 minuten
- 300 g speltpenne (evt. volkorenpenne)
- 200 g radicchio (roodlof)
- 150 g gorgonzola
- 1 peer
- extravergine olijfolie
- zout en peper
Breng water aan de kook voor de pasta. Voeg zout toe en kook de pasta ca. 10 minuten.
Schil ondertussen de peer en snijd hem in blokjes. Maak de radicchio schoon en snijd hem in dunne reepjes. Bak de radicchio in een grote koekenpan in 2 el olie. Voeg zout en peper toe als de radicchio geslonken is. Voeg de peer toe.
Roer door en voeg de afgegoten penne toe. Schep de pasta kort om in de pan en zet het vuur uit. Maak af met blokjes gorgonzola.
Wijnadvies
Droge rode, vineus, lichte body. Bijvoorbeeld Ruchè di Castagnole Monferrato.
Speltpenne met radicchio gorgonzola en peer