FlorenceNieuwsSteden

Spaarlampen voor de Ponte Vecchio

Het is deze week groot feest in Florence vanwege de mannenmodeweek Pitti Uomo en het feit dat de 60e verjaardag van de stad als modecentrum wordt gevierd. De doopkapel werd al ingepakt door Pucci maar bij een feestje hoort ook feestverlichting moet modehuis Stefano Ricci hebben gedacht. En waar kan je die nu beter ophangen dan aan de beroemdste brug ter wereld, de Ponte Vecchio.

Het merk schonk de oude brug nieuwe spaarlampen die ‘s avonds zorgen voor een romantisch plaatje. Tenor Andrea Bocelli woont om de hoek en drukte op het knopje afgelopen maandag. Toen hij eenmaal in de spotlights stond zong hij nog een mooie aria uit Giacomo Puccini’s opera Gianni Schicchi. Dan waren er nog de traditionele vaandelzwaaiers en de Italiaans premier Renzi reisde naar de stad waar hij tot voor kort burgemeester was. Het bleef nog lang onrustig…

15 miljoen euro besparing

De nieuwe verlichting kost meer dan 400.000 euro en bestaat uit 102 leds voor de binnenkant van de brug en 16 voor de buitenkant. De zuinige verlichting scheelt de stad zo’n 15 miljoen euro (!) per jaar aan stroom want het energieverbruik wordt bijna 80% verlaagd.

Opknapbeurt Ponte Vecchio

In 2022 zijn de plannen ontvouwt voor een grote restauratie van de Ponte Vecchio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button