Kunst, film, muziekMuziekNieuwsOpera

Sopraan Janine Kitzen zingt Italiaans in Landgraaf en Maastricht

Lezers uit Zuid-Limburg en omstreken opgelet. De komende tijd kan je drie keer genieten van sopraan Janine Kitzen met haar programma ‘Volare’. Het eerste concert staat 9 september al in de planning.

Janine is een groot Italiëfan net als wij. “Italië belichaamt voor mij een grote tegenstrijdigheid. En het is juist dát gegeven dat het land voor mij zo fascinerend maakt. Ik raak bedwelmd door de schoonheid van de natuur, door de culinaire verfijning en de oorstrelende muziek” schrijft ze op haar website. Ze is al tien jaar thuis in Italië en treedt er ook geregeld op. De laatste jaren heeft ze zich steeds meer toegelegd op de zangkunst van het land en dat heeft geresulteerd in haar nieuwe programma Volare. “Italië is een kunstwerk. Niet altijd mooi. Niet altijd te bevatten. Maar voor mij onweerstaanbaar”, aldus de zangers die ook een Italiaanse peetoom heeft lezen we in Dagblad De Limburger. 

Sopraan Janine Kitzen zingt Italiaans in Landgraaf en Maastricht
Foto: Janine Kitzen

In september en oktober treedt ze drie keer op:

  • Zaterdag 9 september om 12.00 uur in Bassin Maastricht
  • Zondag 17 september om 16.00 uur in Winselerhof in Landgraaf
  • zondag 1 oktober vanaf 15.00 uur in de Muziekgieterij Maastricht

Tijdens de concerten is er een hoofdrol voor Napolitaanse liedjes over liefde, leven en levenslust. Janine neemt je met haar combo mee op een Italiaanse reis met romantische ballades en vrolijke volksliedjes. Wat een heerlijk vooruitzicht, we zitten al bijna in de auto!

Kaarten kopen

Via de website van Janine kan je doorklikken naar de verschillende locaties om via die website kaarten te kopen.

Una Voce Particolare. 

De zangcarrière van Janine begon al op jonge leeftijd. Meteen na haar afgeronde studie klassieke zang aan het Conservatorium van Maastricht wint ze de eerste prijs van het tv-zangconcours Una Voce Particolare. Nationaal en internationaal treedt ze veelvuldig op als soliste in diverse klassieke concerten, opera’s, operettes en musicals. Haar veelzijdige klankpalet en podiumpresentatie hebben haar een aantal hoofdrollen in musicals opgeleverd. Zo vertolkte zij in Stuttgart twee jaar lang de hoofdrol van Christine in The Phantom of the Opera bij Stage Entertainment Duitsland van Joop van den Ende.

Sopraan Janine Kitzen zingt Italiaans in Landgraaf en Maastricht

Sopraan Janine Kitzen zingt Italiaans in Landgraaf en Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button