Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Songfestival kandidate Italie onderweg naar Stockholm

De band Stadio won het festival van Sanremo dit jaar en mocht daarom Italië vertegenwoordigen op het Europese liedjesfestijn, maar de heren bedankten voor de eer. De nummer twee, Francesca Michielin, pakte de uitnodiging wel met beide handen aan. Een paar dagen geleden begon ze aan de reis naar Stockholm per bus, dwars door Europa. Op 14 mei gaat ze Italië daar vocaal vertegenwoordigen.

Dat was dus even een aparte gewaarwording dat er werd bedankt voor de Eurovisie-eer. Maar Stadio verklaarde dat het festival niet paste in het schema, ze hadden al een tournee staan. De heren zijn ook niet zo piep meer dus zo nodig hoefde het ook niet.

[divider][divider]

De 21-jarige ‘girl-next-door’ Francesca Michielin gaat dus wel. Nessun grado di separazione gaat ze zingen. 29 april begon ze aan haar reis naar Stockholm vanuit haar woonplaats Bassano del Grappa. Niet met het vliegtuig maar per bus! Via Vicenza, Wenen, Warschau, Berlijn en Kopenhagen hoopt ze aan te komen in de Zweedse hoofdstad. Francesca maakt er een groot feest van want in iedere stad ontmoet ze fans en speelt ze  geïmproviseerde live sessies samen met andere Songfestival deelnemers. Vandaag is ze in Berlijn (zie foto boven).

Francesca doet verslag van de reis via twitter en daar beantwoordt ze ook met persoonlijke video’s vragen van fans. twitter.com/francescacheeks.

X Factor

Francesca tijdens haar optreden op het Sanremo festival dit jaar

Francesca tijdens haar optreden op het Sanremo festival dit jaar

Francesca Michielin werd op 25 februari 1995 geboren in Bassano del Grappa. Haar ster steeg doordat ze de vijfde editie van de Italiaanse X Factor won. Haar eerste single Distratto was meteen een grote hit. Haar debuutalbum werd in het najaar van 2012 gelanceerd met de titel Riflessi di me.
De samenwerking met de Italiaanse rapper Fedez was ook een succes. Ze zong mee op twee van zijn platen. Vorig jaar behaalde ze haar tweede top-tien in Italië met het nummer L’amore esiste van het album di20.

Francesca hoeft in Zweden geen voorronde te doen, dat hoeft Italië nooit volgens de contracten met de organisatie. Daarom komt ze maar één keer, op 14 mei in actie.

Hier de videoclip van Nessun grado di separazione.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button