Italiaanse merenLombardijeNieuwsStile ItalianoVakantie

Snoopy steelt show op lichtfestival Iseomeer én SMEG

Het lieflijke stadje Lovere aan noordkant van het Iseomeer noemt zich deze dagen Il Borgo della luce. De prachtige verlichting zorgt voor een betoverende sfeer. Dit keer zijn de Peanuts, bekend van Snoopy, het thema. Het hondje prijkt ook weer op de retro koelkasten van het Italiaanse merk SMEG.

In het historische centrum van Lovere kom je veel bekenden tegen; Charlie Brown, Sally, Linus en natuurlijk Snoopy. De bedenkers zeggen dat de geprojecteerde kunst zorgt voor een ‘spannende dialoog met de inwoners en toeristen’.

De keuze voor Peanuts heeft te maken met de tekenaar Charles M. Schulz die honderd jaar geleden werd geboren (26 november 1922). Toen de strips in de jaren 50 werden gepubliceerd in de krant waren ze baanbrekend. Het gaat over de avonturen van vroegwijze kinderen die vanuit hun perspectief naar de wereld kijken. Zo voeren ze gesprekken over de zin en uitdagingen van het leven.

De show is tot 8 januari 2023 te bewonderen. Lees meer over het Iseomeer.

Nieuwe Snoopy koelkast van SMEG

Snoopy steelt show op lichtfestival Iseomeer én SMEG

Ook het Italiaanse merk keukenapparatuur SMEG houdt van Snoopy. Wereldberoemd is hun Fab koelkast uit de jaren 50, de tijd dat Snoopy furore maakte. Het schattige hondje prijkte in 2020 op een net zo schattig koelkastje, als eerbetoon aan de 70e verjaardag van het stripicoon dat jaar. SMEG maakte slechts 70 exemplaren van de miniversie FAB10, een voor ieder jaar. Dat werden collectorsitems.

Twee jaar na dit succes brengt het merk weer een nieuwe koelkast met Snoopy uit. Dit keer staat hij samen met Charlie Brown en vogelvriend op het FAB10-model. We vonden dit model op de Engelse website van het merk voor 1.649 Engelse ponden. Voor zo bekend is deze versie niet zo ‘limited’ als de eerste.

Fiat500 koelkast

En nu het toch over SMEG hebben. Wat dacht je van hun SMEG500 model in de vorm van een FIAT500?! Die staat voor € 9.999,- in de etalage bij een Duitse webwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button