NieuwsVakantie

Snelle trein naar Rome via Parijs

De Italiaanse spoorwegmaatschappij Trenitalia heeft deze maand een nieuwe hogesnelheidsroute van Parijs naar Milaan gelanceerd. Als je dus met de trein vanuit Amsterdam of Brussel naar Parijs reist, kan je via Milaan veel sneller in Rome zijn.

De rode pijl, La Frecciarossa, zou je in zes tot zeven uur van Parijs naar Milaan moeten brengen. Van Milaan naar Rome kan in minder dan drie uur.

De nieuwe verbinding vertrekt vanuit Paris Gare de Lyon en gaat dan via Modane, Chambéry, Lyon Part-Dieu en Turijn naar Milaan Centraal. Er zijn dagelijks twee ritten waar de comfortabele Frecciarossa 1000 (zie foto) voor wordt ingezet. De trein haalt een topsnelheid van wel 400 kilometer per uur!

Trenitalia is nu het eerste buitenlandse bedrijf dat actief is op de Franse hogesnelheidsmarkt. Dat is mogelijk gemaakt door de EU, die met nieuwe wetgeving de Europese spoorwegruimte heeft opengesteld.

De Italianen zijn zeer ambitieus schreven wel al eerder op deze site. Binnen twee jaar willen ze hun treinen ook naar Brussel en Amsterdam sturen. De strategie is om in heel Europa een hogesnelheidsnetwerk te bouwen.

Ook via Basel

Met de trein naar Milaan en Rome met een enkele overstap in Basel is al langer mogelijk.

Nog sneller in de toekomst

Van Amsterdam naar Milaan via Parijs zou in de toekomst nog sneller moeten kunnen als de nieuwe tunnel af is tussen Turijn en Lyon. Dan wordt de reistijd met maar liefst drie uur verkort en zou je dus in zeven uur van Amsterdam naar hartje Milaan kunnen reizen. De ongeveer 58 kilometer lange tunnel gaat dwars door de Alpen en is lange tijd fel bekritiseerd door milieubeschermers.

Snelle trein naar Rome via Parijs
De eerste klas van de Frecciarossa 1000

Naar Italië met de trein en verder met een elektrische auto?

Lees meer over onze treinreizen met rondreis.

Snelle trein naar Rome via Parijs

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button