NieuwsSmaken

Smurfenpasta, mamma miaaaa!

Traditioneel als veel Italianen op culinair gebied zijn, hoeft de foto van deze smurfenpasta niet op applaus te rekenen denken we. Toch zou de bijna azuurblauwe kleur moeten aanspreken, tenslotte zien we ook vaak een soort smurfenijs in de bakken van de gelaterie liggen en gek op felle kleurtjes is men zeker. Het idee voor de chemische ogende slierten komt uit Australië.

Twee Australiërs uit Sydney met Italiaanse roots kwamen een tijdje geleden op het idee om spirulina, een supergezond zeewier te combineren met Taglialelle en een Instahit was geboren. Ze combineerden het in hun restaurant met blauwe krab en kuit.

Smurfenpasta mamma miaaaa!
De creatie van de Australiërs

We zagen al gekkere dingen langskomen in alle kleuren van de hoopvolle regenboog. Paarse Thaise spaghetti , glitterbier en blauwe wijn en ja, blauwe pasta, waarom dan niet?! Zwarte pasta van inkvis is al een heerlijke variant. Spirulina wordt in ieder geval net als onze boerenkool gezien als superfood. Blauwe spirulina bevat fycocyanine en deze stof zorgt voor de felle kleur. Het is een krachtige antioxidant die het immuunsysteem stimuleert. Er is ook een groene variant maar ja, die is door de pasta niet zo spannend.

Zelf maken

Op zich is zelf maken niet zo moeilijk als je een beetje handig bent met de pastamachine. De paar kids die geen pasta lusten zijn er gegarandeerd mee te foppen. Maar zie maar eens aan verse spirulina te komen, dit superfood groeit niet in de Noordzee. Gelukkig wordt het volop gekweekt, gedroogd en in potjes gestopt dus even googelen en je hebt de smaakloze grondstof in huis. Je schijnt er met je ijsmachine ook megagezond smurfenijs van te kunnen maken, dan durf je ze nog eens een extra bolletje te geven nietwaar?!

Meer pastakleurtjes

Rode pasta maak je met bieten, oranje met wortels of pompoen, groene met spinazie, met tomatenpuree maak je mooie gouden pasta en zwarte dus met inktvis. En witte? Probeer eens gewone Hollandse bloem uit de supermarkt…

Smurfenpasta mamma miaaaa!

Creatief aangelegd? Maak dan ook eens cupcakespaghetti! Hier het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button