Kunst & CultuurKunst, film, muziek

Smakelijk muzikaal theater van Canti Vaganti in Dordrecht

Het Italiaans-Nederlandse gezelschap Canti Vaganti maakt muziektheater waarin intiem theater, wereldmuziek en cabaret elkaar ontmoeten. Zondag 28 oktober is de Nederlandse première van hun nieuwe uitvoering Concert in Bosbes majeur in Dordrecht. Smakelijk theater met Italiaanse klanken.

Geluid uit fruit!

Concert in bosbes majeur is een performance waarin live muziek de hoofdrol speelt. Behalve hun instrumenten bespelen de muzikanten op ludieke wijze allerlei soorten fruit en creëren ze een aangename, ongewone sfeer.

Canti Vaganti nodigt het publiek uit om de muziek te voelen, ruiken en proeven, en aan het eind van de voorstelling wordt deze uitnodiging wel heel letterlijk.

Canti Vaganti haalt geluid uit fruit
Canti Vaganti haalt geluid uit fruit

Voor Concert in bosbes majeur put het duo uit zijn ruime repertoire, dat loopt van tarantella tot flamenco, van Purcell tot de Franse chanson, van klezmer tot eigen liedjes.

Voor een voorproefje: bekijk hier het filmpje van de informele wereldpremière in Rome:

Canti Vaganti maakt muziektheater waarin intiem theater, wereldmuziek en cabaret elkaar ontmoeten. De Italiaan Bruno Gullo en de Nederlandse Kateleine van der Maas, beide woonachtig in Madrid, verblijven een aantal maanden per jaar in Nederland om hun zuidelijke kunsten aan een noordelijk publiek te vertonen: op pleinen, in monumenten, kerken, boerderijen, grachtenpanden en op festivals. Bruno Gullo en zijn onafscheidelijke accordeon zorgen voor de Italiaanse verhalen, de tarantella’s met tamboerijnen en opzwepende ritmes, de Romeinse volksliedjes.

Zondag 28 oktober: 11:30 uur, Dordrechts Museum
Kaarten: €7,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button