NieuwsVakantie

Slechts 13% van de toeristen naar Zuid-Italië

Slechts 13% van de buitenlandse toeristen kiezen voor Zuid-Italië. Dat werd vandaag bekend gemaakt. 44,3% gaat naar het Noord-Oosten, het gebied rond Venetië dat natuurlijk genoeg te bieden heeft. Maar wil je een keer het echte authentieke Italië bezoeken dan moet naar de Mezzogiorno.

Naar de regio Calabrië bijvoorbeeld waar Il Giornale een keer rondreisde (lees ons verslag). Of lees het verhaal van Wilco die terecht kwam op een traditioneel dorpsfeest. In de omgeving van de stad Scalea kan je raften op de rivier de Lao.

De stad Tropea (zie foto boven), beroemd om de uien, is met het vliegtuig goed bereikbaar. Vanaf het strand kan je met de boot naar de vulkaaneilanden waaronder het bijzondere Stromboli.
En wat te denken van de twee onwaarschijnlijk mooie, levensgrote bronzen beelden van Griekse krijgers uit de 5e eeuw voor Christus. Ze staan in het museum in Reggio Calabria.

Basilicata 

Bezoek in de kleine regio Basilicata de leuke badplaats Maratea of de beroemde grotwoningen, de Sassi, in Matera. Mel Gibson vond de stad precies lijken op Jeruzalem 2000 jaar geleden en nam er daarom zijn beroemde film The Passion op.

Hoogtepunten in de regio Puglia zijn natuurlijk de azuurblauwe zee en de fascinerende Trulli met de kegelvormige daken die je ook gewoon kan kopen! Maar wist je dat het ook een van beste wijnregio’s is (lees ons verhaal) Bezoek ook eens de stad Lecce, erg leuk voor een verrassende stedentrip.

Sicilië wordt steeds beter bereikbaar met extra vluchten want maatschappijen zijn niet gek. De regio heeft een enorme potentie. Geweldige stranden, een eigen cultuur en dan natuurlijk die magnifieke Etna die de redactie van Il Giornale in de top 5 van hoogtepunten van Italië heeft staan.

Het is natuurlijk wel een flink eindje sturen en daarom heeft het vliegtuig onze voorkeur. Het goede nieuws is dat het aanbod van low-cost vluchten vanuit Nederland naar Zuid Italië dit jaar enorm is toegenomen. Op naar het zuiden dus!

Een reactie

  1. Blijf aub allemaal weg van Sicilie! Wij hebben er nog nooit zo’n leuke/mooie vakantie gehad en willen dat graag zo houden!
    Belangrijkste info: een (piepkleine ) auto is wel een must om je te bewegen over het eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button