Slapen in een Italiaanse boomhut

Nee, er is niets mis met een standplaats op de camping bij het Lago di Garda of een villa in het glooiend heuvelland van Toscane, maar het kan ook anders. Wel eens gelogeerd in een dennenappel?

Deze boomhut Pigna (Italiaans voor Pijnboom)van architect Claudio Beltrame is een absolute boomhit! Hij ‘hangt’ op tien meter hoogte op het platteland bij Ugovizza (regio Friuli Venezia Giulia) en telt maar liefst drie etages. Op de eerste verdieping (2,5 meter) kun je al genieten van het landschap, drie meter hoger vind je de woonkamer, keuken en badkamer, en het hoogtepunt is vanzelfsprekend voor de nacht. Hier staat een tweepersoonsbed en nodigt het glazen dakraam je uit om sterren te tellen.

De boomhut is het resultaat van een architectuurwedstrijd in 2014. De winnende architect noemde het ‘Van de boom, voor de boom’. Ze zijn echt onderdeel van het bos.

Deze ultieme vorm van eco-toerisme leent zich bij uitstek voor een paar dagen rust en romantiek. Je kan de hut vinden in Malborghetto-Valbruna aan de grens met Oostenrijk en daar komen geen massa’s toeristen.

Bijzonder overnachten in Italië

Ook bijzonder is het om op een wijnlandgoed in een groot wijnvat te overnachten. Of wat dacht je van zo’n schattige trullo in het zuiden van Italië?! De kegelvormige huisjes zijn soms omgebouwd tot luxe hotels.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*