DelicatessenwinkelsNieuwsSmaken

Sexy Italiaanse bakkerij groot succes

Toen vorig jaar de dickpics om ieders oren vlogen, kreeg ook onze redactie er een paar op het scherm. Gelukkig niet van vlees en bloed maar van bloem en boter. In Milaan opende namelijk de erotische banketbakkerij Mr. Dick. Het werd een groot succes. Ook in andere steden zijn het afgelopen jaar vestigingen geopend.

Nee, het was geen Nederlandse Italiëfan met bakkersbloed die de zaak naar zichzelf vernoemde, maar het waren stoute Italianen met gevoel voor humor die een interessant idee hadden. Mannelijke en vrouwelijke voortplantingsorganen in gebakvorm gingen er in hun oven. Eenmaal in de etalage konden de piemels en vagina’s op veel belangstelling rekenen. I dolci più sexy d’Italia noemden de bakkers ze. Klanten stonden uren voor de eerste vestiging in Milaan in de rij en die rij werd de maanden erna niet minder. Naast de grappige baksels die zorgen voor een hilarisch eetmoment, wordt ook het leuke personeel geroemd die een carrière als cabaretier misschien nog in het verschiet hebben. De basis voor veel vormen is de Napolitaanse Babà (recept) dus ook smaak is prima. Verder kan je er spannende cupcakes en wafels krijgen.

Nieuwe vestigingen

Het succes smaakte naar meer en dus openden oprichters Stefano en Claudia (geboren op Sicilië) twee zaken in Rome, begin dit jaar in eentje Napels en deze maand (mei) in Genua. In Napels en Rome was er trouwens nog wel wat weerstand tegen de expliciete etalages van de patisserie, maar dat weerhield de ondernemers niet.

Dit zijn de adressen van de erotische bakkerij Mr. Dick

Milaan: Corso di Porta Ticinese 83
Napels: Via Scarlatti 192
Genua: Piazza Matteotti
Rome: Via Garibaldi 71
Rome: Via Borgo Ticino 73

Website (mei ’23 nog niet gevuld): mrdick.it

Sexy Italiaanse bakkerij groot succes
Ondeugend gebak in de winkels van Mr. Dick

Sexy Italiaanse bakkerij groot succes

Sexy Italiaanse bakkerij groot succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button