Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Segugio is de beste Italiaan van Nederland 2014

Restaurant Segugio uit Amsterdam is vanavond uitgeroepen tot het Beste Italiaans Restaurant van Nederland 2014. Een verkiezing van Italië Magazine die de top van de Italiaanse gastronomie eert. De publieksprijs ging naar Raimondi’s Villa Rozenrust in Leidschendam.

De top van de Italiaanse maar ook de crème de la crème van de Franse horeca, was vandaag bijeen in het Amsterdamse Hilton Hotel. Tussen de twee landen is op culinair gebied nogal eens wat strijd maar nu was daar geen aanleiding voor. Gebroederlijk vierden de horeca-ondernemers het jaarlijkse feestje van de gastronomie. De prestigieuze titel Restaurant van het Jaar werd namelijk uitgereikt. De Franse winnaar laten we maar even voor wat hij is, wij zeggen Auguri tegen Segugio uit Amsterdam die de juryprijs won!

kus van vrouw
Een trotse Adriano Paolini met zijn net zo trotse vrouw

Eigenaar Adriano Paolini van Segugio vertelde Il Giornale na afloop dat zijn restaurant inmiddels 13 jaar bestaat. Zes jaar eerder verliet hij Pescara in de regio Abruzzen voor een Hollandse blondine, van wie hij tijdens het interview nog maar eens een dikke zoen ontvangt. Na een carrière als chef bij andere Italiaanse toprestaurants begon hij restaurant Segugio. De naam is afgeleid van een Italiaanse jachthond.

Op de vraag of er specifieke regionale gerechten op de kaart staan antwoord Adriano ontkennend. Hij combineert liever de specialiteiten van verschillende gebieden. Wel geeft hij toe dat er altijd Spaghetti alla chitarra op het menu staat. Deze vierkante spaghetti krijgt zijn vorm doordat het pastadeeg door een met snaren bespannen frame wordt gedrukt. Door de snaren heeft het zijn naam ‘gitaarspaghetti’ gekregen. Het is een echte klassieker uit de Abruzzen die Adriano combineert met burrata uit de regio Apulië (Puglia) en colatura di alici. Dat is een soort vissaus (garum) uit Campanië gemaakt van ansjovis.
12 tafels telt het restaurant slechts dus wie wil reserveren moet nu waarschijnlijk even op de beurt wachten.

www.segugio.nl

Raimondi’s Villa Rozenrust
De Raimondi’s waren met de hele familie inclusief kleine kinderen naar Amsterdam afgereisd. De familie komt dan ook uit het Zuid-Italiaanse Calabrië waar de banden misschien nog wel sterker zijn dan in het Noorden. Adriano, Gabriel, Anna Maria en Antonio leerden al op jonge leeftijd dat genieten en goed eten onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. In de zeer fraaie Villa Rozenrust in Leidschendam serveren ze fantastische Italiaanse gerechten. zo mochten we al een keer ervaren. In tegenstelling tot Segugio kiest de familie Raimondi wel voor de eigen regio. De Calabrese recepten zijn traditioneel en vaak van moeder op dochter overgedragen. Bij Villa Rozenrust eet je een klassiek Italiaans menu met verschillende pasta en hoofdgerechten.
Ook hier zal reserveren misschien wat moeilijker worden maar dit restaurant telt een ruim aantal tafels. Het is ook al jaren een bekende trouwlocatie.

www.villa-rozenrust.nl

raimondi srozenrust prijs
De gebroeders Raimondi

 

Bekijk alle genomineerden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button