HuizenNieuws

Second Home Utrecht verwacht opnieuw records

Wie droomt er niet van een tweede huis in Italië of misschien wel emigreren?! Laat je gewoon eens inspireren tijdens de Second Home Beurs die nu al meer dan 25 jaar gehouden wordt. Dit najaar gaan de poorten in Utrecht weer open op 29 september tot en met 1 oktober en in Gent op 14 en 15 oktober. De kaartjes krijg je van ons cadeau!

Met nog een week te gaan spreken we marketingmanager Vincent Peek over wat we mogen verwachten, nadat de beurs de afgelopen jaren bezoekersrecords brak.

Peek: “De belangstelling voor tweede huizen en recreatiewoningen is geëxplodeerd en dat zien we in ons aantal exposanten en bezoekers. Dit voorjaar mochten we 10.000 mensen verwelkomen en dat verwachten we eind deze maand weer. Van de 175 exposanten zijn er 9 met specifiek Italiaans aanbod”.

Waarom is dat een relatief klein deel?

Dat is een afspiegeling van de markt. De meeste mensen zijn geïnteresseerd in een recreatiewoning in Nederland of een appartementje in Spanje dat zo ook nog kunnen verhuren. Veel van onze bezoekers zien de aankoop als een investering, slechts een klein deel wil emigreren.

En hoe zit dat met de kopers van Italiaanse huizen?

Daar zien we ook een verschil. Die lijken op de mensen die in Frankrijk een huis kopen. Ze hebben veel meer interesse in het land zelf, de levensstijl en de cultuur. Hun koopintentie is anders. Ze zijn verliefd op het land en hebben soms al een voorkeur voor een specifieke regio. Kopers met interesse voor Spanje of Turkije kiezen voor de zon en hebben minder binding met het land waar ze naar toe willen”. 

Recreatiewoningen

De overheid heeft allemaal belastingverhogingen voor een tweede huis bedacht en ook de jaarlijkse kosten voor een recreatiepark zijn enorm gestegen. Merken jullie al dat de markt voor recreatiewoningen in Nederland zich aanpast aan deze omstandigheden?

Nee, dat idee hebben we nog niet, we hebben nog net zoveel aanbieders op de beurs. Wel zijn belastingmaatregelen niet helemaal duidelijk omdat die vooral de verhuur van gewone woningen willen beïnvloeden. Gelukkig hebben we veel seminars op de beurs en in één daarvan worden deze vragen behandeld”.

Is er nog meer nieuws voor de editie dit najaar in Utrecht?

Ja, we zijn verhuisd van hal 1 naar hal 12 want die eerste wordt afgebroken. Als mensen met de auto komen kunnen ze na ingang rechts naar onze hal lopen”.

Bezoek de Second Home Beurs in Utrecht gratis!

Second Home Utrecht verwacht opnieuw records

De najaarseditie van de Second Home Beurs vindt van 29 september tot en met 1 oktober plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Openingstijden alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Bestel gratis kaarten met de kortingscode: ILG8BC via deze link.

Second Home Utrecht verwacht opnieuw records

Second Home Utrecht verwacht opnieuw records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button