Italie EvenementKunst & CultuurKunst, film, muziek

Schrijfster Rosita Steenbeek wint Mondo Italia Award 2011

Schrijfster Rosita Steenbeek is afgelopen zondag op het Italië Evenement geëerd met de Mondo Italia Award 2011. Ze nam de onderscheiding in ontvangst uit handen van de Italiaanse ambassadeur in Nederland de heer Franco Giordano.

De uitreiking van de Mondo Italia Award is een jaarlijkse traditie tijdens het Italië Evenement en bedoeld als een saluut aan hen die Nederland en Italië weten te binden. Willy Alberti (postuum), Oger Lusink en Martin Simek zijn enkele illustere voorgangers. Ook zij wisten – elk op zijn eigen terrein – Italië en de Italiaanse cultuur een prachtig podium te bieden in Nederland. De (geboren) Amersfoortse Rosita Steenbeek is met recht thuis in Italië. Ze gaf het land haar hart, vestigde zich in de hoofdstad en doopte er haar pen voor enkele prachtige boeken, zoals Thuis in Rome, Ontmoeting in Venetië en Siciliaans testament. Daarnaast doet ze in Italië Magazine al jaren verslag van haar belevenissen in Rome.

Citaat Thuis in Rome
…Elke keer heb ik weer dat gevoel van thuiskomen. Ook toen ik voor het eerst in Rome arriveerde. Veel mensen hebben dat, niet alleen wanneer ze zijn opgegroeid met de klassieken. Misschien komt dat doordat Rome je bepaalt bij de uiteindelijke dingen. De oude tempels lachen je dagelijkse zorgjes uit, paleizen van keizers en pausen vergruizen het krantennieuws tot stof van de dag.
Rome is een stad waar je tegelijk rustig en opgewonden van wordt, een stad die troost en die prikkelt. Ik weet nog dat ik na een liefdesdrama tot mezelf kwam toen ik aan het eind van de middag over het Forum wandelde. En nadat alle hoofdpersonen uit mijn eerste Romeinse periode overleden waren – een grote liefde, een grote vriend en mijn beste vriendin – ontvluchtte ik de stad, maar nu ben ik terug en de herinneringen aan die mensen hebben mijn band met Rome nog steviger gemaakt…
Bekijk de website van Rosita Steenbeek

3 reacties

  1. Hallo Rosita,

    Als oud-student van je vader, onze goede Jan Steenbeek, feliciteer ik je van harte met deze prachtige onderscheiding.
    Las intussen al je boeken.

    In grote bewondering,
    Stan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button