NieuwsVakantie

Schone stranden in Italië. Waar wappert de blauw vlag?

De  FEE (Foundation for Environmental Education) deelde onlangs 248 blauwe vlaggen (Bandiera Blu) aan Italiaanse stranden, twee meer dan vorig jaar. De regio Ligurië voert de lijst aan met 20 vlaggen, op de tweede plek staat de regio De Marken en op drie Toscane. Zuid-Italië doet het ook steeds beter, bijvoorbeeld de stranden in Campanië (met name de provincie Salerno met 11 vlaggen). De reden voor de steeds schonere stranden is dat er door Italiaanse kustgemeenten steeds meer milieumaatregelen  worden genomen.

Ook in Nederland gaat het goed. 58 stranden en 95 jachthavens kregen een blauwe vlag. Dat zijn er samen 13 meer dan in 2012.

Lees meer over Italiaanse stranden en strandgebruiken (en de leuke strandbedjes) en bekijk hier een kaart met alle Italiaanse stranden (pdf) met een blauwe vlag.

Blauwe vlag op de Italiaanse stranden
Als deze vlag wappert voldoet het strand aan strenge eisen


De Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is een exclusief ‘eco-label’ dat wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button