NieuwsSardiniëVakantie

Sardinië code wit. Openbare leven hervat

Op het eiland Sardinië geldt vanaf vandaag ‘code wit’. Dat betekent dat bijna alle coronabeperkingen voor de eigen inwoners geleidelijk vervallen. Op sommige plekken geldt nog wel een mondkapjesplicht en er wordt nog steeds geadviseerd afstand te houden.

Zoals je misschien weet werken ze in Italië met kleurcodes per regio’s die bepalen wat er wel en niet mag tijdens de Coronapandemie. Voor code rood gelden de meeste beperkingen. Code wit lijkt veel op het oude normaal. De kleuren wisselen geregeld. Een gebied kan van weinig restricties wijzigen naar een harde lockdown waarbij iedereen binnen moet blijven.

Sardinië is nu de eerste regio met Code wit. Maar reizen naar de regio is nog steeds verboden voor niet essentiële reizen. De regio liet al eerder weten dat men bij de opening van het toeristenseizoen alleen mensen met een vaccinatiebewijs of een negatieve test wil toelaten.

Sardinië is relatief licht geraakt door de pandemie. In de zomer van 2020 werd er soms dagenlang geen enkele positieve Coronatest gemeld. Na een piek in november is er een dalende trend.

Update 27 mei 2021

Na een korte periode code rood wordt Sardinië op 1 juni 2021 hoogstwaarschijnlijk weer code wit!

Bekijk de actuele status via deze website.

De situatie op maandag 1 maart 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button