Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Salvatore eert oma in Doorn

Woest en ledig was het horecalandschap niet in het lommerrijke Doorn op de Utrechtse heuvelrug maar een authentieke Italiaan moest de liefhebber tot voor kort missen. Salvatore Di Cerbo (47) rook de kans om zijn droom waar te maken. Nonna’s heet zijn eerste eigen restaurant, vernoemt naar oma uit Campanië die iedere zondag heerlijke Ragu Napoletano voor de kleine Salvatore kookte.

Zijn wieg stond in Hilversum maar op 11-jarige leeftijd verhuisde de zoon van een Italiaanse vader en Nederlandse moeder naar Italië. Na terugkeer in Nederland volgde een horecacarrière langs onder andere Herman den Blijker en recentelijk d’Amici in Vleuten. De droom om zelf de gerechten uit zijn jeugd te serveren kwam deze zomer uit. Op de Kampweg in Doorn is het sindsdien niet meer rustig geweest. Il Giornale sprak een trotse eigenaar die vertelt dat de zaken goed gaan.

“Inderdaad, we mogen niet klagen. Mensen weten ons steeds beter te vinden. De zaak is niet zo groot maar vaak hanteren we twee shifts waardoor we toch veel mensen kunnen verwennen.” Volgens Salvatore moeten we de verse huisgemaakte pasta’s in ieder geval proeven. Die worden met de hand gemaakt. Di Cerbo: “Naast de pasta op de kaart hebben we iedere week een aantal speciale pastagerechten volgens eigen recept. En vergeet ook onze dolce niet! Monique maakt op aanwijzing van onze Italiaanse koks heerlijke citroentaart (crostata) of peer-gember maar ook panna cotta en klassieke Tiramisu.

salvatore-di-cerbo2Op onze vraag waarom er geen echte hoofdgerechten op de kaart staan is het antwoord simpel: “Ik wil het in de eerste instantie puur en eenvoudig houden, kwaliteit is het belangrijkst. Maar langzaam aan wil ik wel een paar wisselende vlees- of visgerechten buiten de kaart introduceren”.

Authenticiteit is het belangrijkste volgens Di Cerbo, dat geldt ook voor de pizza’s die in sneltreinvaart uit de grote houtoven rollen. “Mensen vragen nog wel eens waarom er zo weinig beleg op de pizza’s zit. Ik leg dan uit dat we dat in Italië niet doen om zo de pizza zelf beter te proeven maar voor sommigen is dat wel even wennen, ha ha!”

En gerechten uit de geboortestreek van je vader, gaan we die nog proeven? “Ik richt me niet op een specifieke regio maar de Ragu Napoletana die mijn oma (‘nonna’ in het Italiaans) in Campanië altijd op zondag maakte gaan we zeker een keer aan onze gasten serveren. Die was echt heerlijk, het wordt nog moeilijk dat te overtreffen!

Nonna’s
Kampweg 26
3941 HH Doorn
nonnas.nu

nonna-doorn-restaurant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button