Aardbeien met port, je moet het maar bedenken maar het is echt een smaaksensatie. Samen met de salie en het ijs presenteer je je gasten iets dat ze niet snel zullen vergeten. Het is ook nog eens lekker licht verteerbaar. Een heel mooi toetje dus , maar ook geschikt als verfrissend tussendoortje.
Sorbetto, con fragole al porto
Ingrediënten voor 4 personen
- Bereidingstijd: ca. 25 min. + wachttijd
- 159 kcal, 0 g eiwit, 0 g vet, 33 g koolhydraten per portie
- 200 g aardbeien, schoongemaakt
- 200 ml port
- 110 g suiker
- 20 blaadjes salie
- Materialen: ijsmachine
Breng 300 ml water aan de kook en los 100 g suiker erin op.
Zet het vuur uit, leg de salieblaadjes in de siroop en laat ze afkoelen.
Zeef de siroop, doe hem in de ijsmachine en zet de machine aan volgens de instructies. Breng ondertussen de port met de resterende suiker aan de kook en snijd de aardbeien in vieren. Voeg nadat de port ca. 8 minuten kookt de aardbeien toe en zet na ca. 5 minuten het vuur uit.
Laat afkoelen. Serveer de sorbet met de aardbeien in port en garneer eventueel met blaadjes salie.
Wat een heerlijk recept! Aardbeien in balsamico is al zo lekker, maar dit is wel next level! Gaan we zeker een kee rmaken.