Kunst, film, muziekLazioNieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

Sabine Marcelis maakt kunstwerk voor Bulgari in Rome

De Nederlandse ontwerpster en kunstenaar Sabine Marcelis maakte voor juwelier Bulgari een fascinerende spiegelinstallatie die je kan zien voor de befaamde Spaanse Trappen in Rome. ‘Vista Aeterna’ heet het werk. Het is tot en met 15 juni op het Piazza di Spagna te bezichtigen.

Het kunstwerk is een cadeau aan de stad ter ere van het 140-jarig jubileum van het beroemde merk dat zijn winkel op een steenworp afstand heeft. Eerder betaalde het al de restauratie van de trappen.

De installatie van Marcelis (39) bestaat uit ronddraaiende gekleurde spiegels die het zonlicht opvangen, breken, en vervolgende als warme tinten op de omgeving te projecteren.

Sabine Marcelis

Sabine Marcelis werd in Alkmaar geboren. Van haar 10e tot begin 20 woonde in New Zeeland omdat haar ouders daar naartoe emigreerden. Ze won de laatste jaren veel grote vakprijzen voor haar ontwerpen. Bedrijven als Céline, IKEA, Isabel Marant, Stella McCartney en Renault gaven haar opdrachten. Ze is dol op pastelkleuren, minimalistische vormen en materialen zoals hars en glas. Veel van haar werk reflecteert of is transparant.

Bulgari

De oprichter van het luxemerk Bulgari, Sotirios Boulgaris, was een zoon van Bulgaarse immigranten die naar Griekenland waren getrokken. Daar begon hij als juwelier om later naar Napels en Rome verhuizen. In 1905 opende hij een winkel in de luxe winkelstraat Via Condotti op nummer 10 en die zit daar nog steeds, op nog geen 100 meter van de Scalinata della Trinità dei Monti zoals de trappen in het Italiaans worden genoemd. Het imperium is inmiddels gegroeid tot meer dan 300 eigen winkels wereldwijd.

De Bulgari-winkel met op een letterlijke steenworp afstand de Spaanse trappen
De Bulgari-winkel met op een letterlijke steenworp afstand de Spaanse trappen

De band met Rome, het plein en de trappen is zeer hecht, de familie woonde in de stad en het merk wordt nog steeds met klassieke Romeinse letters geschreven waarbij de V staat voor de U.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button