NieuwsRegio'sSiciliëVakantie

Ryanair stopt vluchten naar Comiso op Sicilië

Ryanair stopt plotseling met haar vluchten naar de luchthaven van Comiso op Sicilië. De laatste vlucht is op 2 mei. Ruzie met de luchthaven wordt als reden genoemd. Omdat het besluit pas vorige week werd genomen zijn veel reizigers die de komende maanden zouden vliegen gedupeerd.

Ryanair was verantwoordelijk voor zo’n beetje alle publieke vluchten naar Comiso. Het waren vooral binnenlandse vluchten maar na een proefperiode vanuit Weeze werd er de laatste tijd ook van en naar Charleroi gevlogen.

De exploitant van Comiso Airport is SAC en dat bedrijf is ook de baas van Catania Airport, de grootste luchthaven van Sicilië. Een feestelijke perspresentatie van het bedrijf ter ere van het 10-jarig bestaan van de Ryanair basis op Catania, werd een dag van tevoren afgeblazen. Beide partijen geven aan het zakelijke conflict snel te willen oplossen.

Luchtvaartmaatschappij Aeroitalia neemt vanaf 15 mei drie binnenlandse vluchten over van Ryanair: Milaan-Bergamo en Rome-Fiumicino en Forli.

Aeroporto di Comiso

De luchthaven Comiso ligt 15 km van de stad Ragusa. Het was ooit een militair vliegveld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het vliegveld meermaals gebombardeerd. In de jaren 80 van de vorige eeuw was het de grootste NAVO-basis in Zuid-Europa. Er lagen nucleaire kruisraketten. Na 2005 is het omgebouwd voor civiel gebruik. In 2016 begon Ryanair een route tussen van en naar het Duitse Weeze. Transavia had voor de zomer van 2017 plannen om op de luchthaven te vliegen, maar die werden afgeblazen door gebrek aan belangstelling.

Ryanair stopt vluchten naar Comiso op Sicilië

Ryanair stopt vluchten naar Comiso op Sicilië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button